Seminarul ”Eu și mama” №2 ”Asistența de urgență”

Seminarul ”Eu și mama” №2 ”Asistența de urgență”

-
//
23.04.2015

Pe 8 aprilie la Chișinău s-a desfășurat un seminar informativ ”Asistența de urgență”. Multe mame, dar și tați, bunici și întreaga noastră societate, cel puțin o dată în viață s-au ciocnit cu un incident neașteptat, în care cineva avea nevoie de ajutor. Este foarte dificil să fii pregătit pentru astfel de situații, imediat apare panica și forța de inacțiune cauzată de neștiința ce să faci?! Cum să vă păstrați calmul și să acordați asistența de urgență, aplicând toată informația de care dispuneți – a și fost scopul seminarului desfășurat în Capitală. 

În calitate de lector, la eveniment a fost invitată Silvia Margoci, medic, specialist, manager al proiectului REPEMOL. Ea a făcut tot posibilul, pentru a informa și ai pregăti pe cei prezenți pentru posibile situații. Teoria seminarului a fost însoțită de lecții practice: au fost folosite manechinele și păpușile. Au fost puse în discuție teme, precum: temperatura înaltă, intoxicarea cu mercur, mușcăturile de insecte, stoparea respirației sau prezența unor corpuri străine în căile respiratorii, dar și arsurile chimice sau fizice. 

Specialistul a fost luat la întrebări de mămicile care doreau să cunoască lucruri importante pentru ele. 

Multe mame au venit la eveniment cu copiii lor.Școala Smart Start a întins o mână de ajutor, organizând master-class pentru micuți.