Femeile însărcinate vor primi câte 2.000 de lei

Femeile însărcinate vor primi câte 2.000 de lei

-
//
28.03.2018

Proiectul care prevede acordarea unui voucher de 2.000 de lei pentru femeile însărcinate a fost adoptat astăzi. Acești bani vor fi pentru tratamentul și analizele necesare gravidelor.

Femeile însărcinate vor primi câte 2.000 de lei

Banii vor fi oferiți femeilor însărcinate din România, care depun cerere și solicită acest sprijin. Luând în considerare că mai multe basarabence au cetățenie română și viză de ședere pe teritoriul României, acestea ar putea beneficia de ajutorul statului.

Primul voucher în valoarea de 1.000 de lei va fi acordat după ce a fost procesată cererea, în baza primei adeverințe medicale care atestă sarcina.

Cel de-al doilea voucher, tot în valoare de 1.000 de lei va fi oferit după ce gravidă a intrat în luna a șasea de sarcină, tot în baza unei adeverințe medicale care să ateste acest lucru.

Un voucher de 2.000 de lei pentru femeile însărcinate este proiectul inițiat de primarul Bucureștiului, Gabriela Firea, care susține că natalitatea a scăzut foarte mult în ultimii ani.

Conform Libertatea.ro, proiectul „Primăria Capitalei vine în sprijinul femeilor însărcinate” are în vedere creșterea ratei natalității prin sprijinirea femeilor în a nu mai alege avortul și pentru că acestea să poată beneficia de o monitorizare corespunzătoare a sarcinii.

„Anual, în municipiului Bucureşti se nasc aproximativ 20.000 de copii. Conform datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, în perioada 2010-2015 numărul nou-născuţilor vii, ai căror părinţi au rezidenţa pe rază municipiului Bucureşti, a scăzut, astfel că, dacă în anul 2010 s-au înregistrat 21.147 de copii, în anul 2015 s-au înregistrat 19.255 de copii. Având în vedere rată scăzută a natalităţi, se impune implicarea autorităţii locale în identificarea unor măsuri sociale suplimentare, care să influenţeze creşterea natalităţii”, este prevăzut în proiectul privind acordarea unui voucher de 2.000 de lei pentru femeile însărcinate.

Sursa: baby.unica.ro