mamaplus

A fost lansată platforma online care le oferă sfaturi părinților cum să-și educe copiii

-
//
26.03.2019

Academia Părinților de Invidiat lansează o platformă online de educație pentru părinți. Într-o conferință de presă la IPN la IPN, Mihai Nani, sociolog specializat în studii ale copilăriei, a menționat că această platformă conține mai multe instruiri destinate părinților, dar și specialiștilor care activează în sfera educației.

mamaplu

„Această platformă conține mai multe instruiri destinate părinților, dar și specialiștilor care activează în sfera educației. Potrivit acestuia, experiența de peste zece ani de lucru cu copiii, tinerii și adolescenții arată că modelul de educație care a existat în trecut nu mai este actual. Părinții au cam pierdut legătura cu copiii lor și aceștia se autoeducă pe rețelele de sau prin intermediul jocurilor video, ceea ce generează riscuri de comportament deviant, violență, consum de alcool și substanțe narcotice”, a menționat Mihai Nani, sociolog specializat în studii ale copilăriei, într-o conferință de presă la IPN.

Instruirile pot fi accesate pe site-ul www.edu-api.md, iar primul curs disponibil se numește „Principii fundamentale în educarea pozitivă a copiilor”.

„Aceste cursuri au fost elaborate ca să fie cât mai ușor de parcurs, fără a exista un volum mare de informație teoretică. Cursurile oferă indicații exacte cum părinții să acționeze la anumite probleme concrete cu care se confruntă în procesul de educare a copiilor. De asemenea, platforma permite stabilirea contactului cu profesorul la fiecare lecție, există un link direct către pagina de facebook a instructorului sau adresa de email, unde părintele va putea pune întrebări”, a mai precizat Mihai Nani.

Prețul cursului, cu 68 de lecții incluse, este de 2910 lei, iar până miercuri dimineață,  27 martie, poate fi accesat la prețul promoțional de 1000 de lei.