Încă trei medalii în palmaresul elevilor moldoveni

Încă trei medalii în palmaresul elevilor moldoveni

-
//
03.08.2016

Trei elevi din Republica Moldova au reușit să obțină medalii de bronz la Olimpiada Internațională de Chimie, unde au participat 264 de elevi din 67 de țări, informează NOI.md.

Încă trei medalii în palmaresul elevilor moldoveni

Cei care au revenit acasă cu medalii de bronz după participarea la Olimpiadă sînt: Mihail Cicnaev, clasa a XII-a, Liceul Teoretic „M. Viteazul” din Chișinău, Dumitru Mitcov, clasa a XI-a, Liceul Teoretic „M. Eminescu” din Bălți, și Chiril Solovei, clasa a X-a, Liceul Teoretic „Orizont” din capitală.

Potrivit reprezentantului Ministerului Educației Nadejda Velișco, concursul a inclus două tururi, care au durat cinci ore, dintre care o probă teoretică și una practico-experimentală, toate cu un grad de complexitate extrem de înalt. Proba teoretică a constat din opt probleme din diferite domenii ale chimiei.

Și Adriana Rotaru, elevă în clasa a XI-a la Liceul Teoretic “Orizont” din Chișinău, a participat la Olimpiada Internațională de Chimie, însă nu a reușit să obțină niciun loc de frunte.

Lotul olimpic la chimie al elevilor din Republica Moldova, în ultimii 25 de ani ai olimpiadelor internaționale, a obținut 63 de medalii și premii: inclusiv 4 medalii de aur, 3 de argint, 38 de bronz și 20 de mențiuni de onoare.

Sursa: NOI.md