Începând de astăzi maternitatea de la Institul Mamei şi Copilului va fi închisă pentru 20 de zile

Începând de astăzi maternitatea de la Institul Mamei şi Copilului va fi închisă pentru 20 de zile

-
//
01.08.2017

Maternitatea de la Institul Mamei şi Copilului va închisă pentru 20 de zile. Toate femeile care planificau să-şi aducă pruncii pe lume aici, dar şi cele care au născut prematur, vor fi direcţionate spre Spitalul Municipal nr.1. Activitatea este sistată pentru că instituţia are nevoie de reparaţii cosmetice şi lucrări sanitare.

Începând de astăzi maternitatea de la Institul Mamei şi Copilului va fi închisă pentru 20 de zile

Iuliei Bojenco a adus-o pe lume pe Polina acum două săptămâni. Pentru că naşterea a fost prematură, fetiţa are nevoie de îngrijire specială. De aceea, micuţa şi mama sa au fost transportate la Spitalul Municipal nr.1.

"Am fost stresaţi pentru că cu copilul prematur să facem un drum până aici. Primiţi tare bine, cu zâmbet pe buze, cu o încăpere luminoasă, curată."

În această situaţie s-au pomenit, în total, 15 mame şi nou-născuţii lor.

"Am fost anunţaţi, am venit azi cu ambulanţa şi este foarte bine, ne simţim foarte comod şi copilaşul deja s-a acomodat.", a declarat Iulia Bojenco.

"Noi înţelegem faptul că se închide maternitatea Centrului Mamei şi a Copilului pentru că urmează a fi făcute anumite reparaţii şi acest lucru este inevitabil, de aceea noi înţelegem şi ne conformăm.", a spus directorul Centrului Perinatal, Iurie Carauş.

Reprezentanţii Spitalului Municipal nr.1 spun că instituţia este pregătită să facă faţă fluxului mare de pacienţi. În instituţiei sunt trei săli de naşteri în care, zilnic, pot fi aduşi pe lume până la 60 de bebeluşi.

"Avem condiţii, putem să primim toţi copiii care se nasc în Republica Moldova. Avem specialişti profesionişti, specialişti buni, care lucrează de dimineaţă şi până seara.", a afirmat Tamara Bâtcă, şefă de secţie la Spitalul Municipal nr.1.

Reparaţia cosmetică şi lucrările sanitare la Institutul Mamei şi Copilului nu pot fi făcute în prezenţa pacienţilor, pentru a nu le pune sănătatea în pericol.

"Este prevăzută substanţă specială dezinfectantă, care e prevăzută pentru toată flora virală, bacteriană şi insecte. În lipsa pacienţilor pentru că asta dăunează sănătăţii, chiar şi a personalului care îl efectuează. Aici rămân doar câteva persoane special instruite.", a mai adăugat Iurie Carauş, directorul Centrului Perinatal al IMC.

De la începutul lui 2017, în Maternitatea Institutului Mamei şi Copilului au venit pe lume 3400 de copii, iar anual aici sunt înregistrate aproape 10 mii de naşteri.

Sursa: publika.md