mamaplus

Mamele cerșetoare cu copiii în stradă ar putea fi lipsite de drepturi părintești

-
//
25.03.2019

Mamele care ies în stradă împreună cu copiii pentru a cerși riscă să fie lipsite de drepturi părintești. Despre aceasta a anunțat șefa interimară a Direcţiei municipale pentru protecţia drepturilor copilului, Lucia Caciuc, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

 

 

mamaplus

„Mamele chiar și-au făcut din asta o sursă suplimentară de existență și când încerci să le explici că nu este cazul să stea în stradă - ne arată banii, uneori și sute de lei pe care le câștigă. Este foarte complicat să acționăm, deoarece dacă mama și copilul au acte, iar minorul este îngrijit, atunci noi nu putem să intervenim”, a spus Lucia Caciuc, la ședința săptămânală a serviciilor primăriei. Ea a precizat că problema va exista atât timp cât oamenii vor continua să ofere bani cerșetorilor.

Ultimul caz de acest gen a fost înregistrat la o femeie din Nisporeni, care este întilnită zilnic pe străzile capitalei cerșind cu copilul.

Șeful interimar al Direcției generale asistență socială și sănătate, Carolina Olaru, a spus că de cele mai dese ori cerșetorii refuză categoric să fie ajutați.