Meniurile-model devin accesibile pentru informarea părinților

Meniurile-model devin accesibile pentru informarea părinților

-
//
18.10.2017

Centrul de Sănătate Publică municipiul Chișinău, în premieră, oferă posibilitatea tuturor părinților, ai căror copii frecventează instituțiile de educație timpurie, de a fi informați cu privire la conținutul meniului, necesar pentru buna creștere a copiilor. Astfel, meniurile-model devin accesibile publicului larg și contribuie la etalonarea meniurilor existente în grădinițe.

Meniurile-model devin accesibile pentru informarea părinților

De menționat că, în lunile august-septembrie curent, Direcțiile de Educație, Tineret și Sport din sectoarele municipiului au elaborat și au coordonat în modul stabilit meniurile-model pentru perioada vară-toamnă, în scopul organizării alimentației copiilor din instituțiile de educație timpurie, în conformitate cu prevederile Recomandărilor pentru un regim alimentar sănătos și activitate fizică adecvetă în instituțiile de educație din R. Moldova, aprobate prin Ordinul Ministerului Sănătății nr. 638 din 12.08.2016. Conform recomandărilor, în meniu trebuie să existe zilnic un aport de fructe și legume proaspete, pâinea să fie din făină integrală, iar cantitatea zilnică de crupe, paste făinoase, grăsimi și sare să fie redusă.

Meniurile-model au fost perfectate de către grupuri de lucru formate din asistente medicale, angajate ale instituțiilor de educație timpurie și, ulterior, au fost verificate de specialiștii Centrului de Sănătate Publică municipiul Chișinău. Totodată, în perioada 9-16 octombrie curent, managerii și asistentele medicale din instituțiile de învățământ preșcolar, împreună cu specialiştii Centrului, au participat la ședințele de lucru, subiectul cărora a constituit procesul de perfectare a meniurilor-model pentru perioada iarnă-primăvară.

De menționat că grupul de inițiativă din sectorul Botanica, care a lucrat asupra meniului-model, a prezentat deja textul acestuia, care, recent, a fost aprobat.

Meniul-model sect. Botanica

Meniul-model sectorul Botanica

Meniul-model sectorul Buiucani

Meniul-model sectorul Rascani

Meniul-model sectorul Rascani (continuare)

Meniu-model sect. Centru

Meniul-model sectorul Centru

Meniu-model sect. Ciocana

Meniul-model sectorul Ciocana

Sursa: cspchisinau.md