mamaplus.md

Muzică pentru suflet! Ce piesă emoționantă a lansat pianista Viorelia Lesnic

-
//
15.01.2019

Îi place muzica de când se ține minte, iar de la 11 ani nu-și imaginează viața fără pian. Viorelia Lesnic este o talentată elevă de la Liceul din satul Grimăncăuți, Briceni.

mamaplus.md

„De mică îmi place muzica. Am decis singură că îmi este drag pianul, părinții la fel m-au susținut în ceea ce-mi plănuiam să fac. Așa au apărut primele melodii. Stând nopțile la pian, fredonând, analizam schițe de melodii după care și versuri pe hârtie”, susține tânăra.

Viorelia studiază la pian cam în fiecare seară, după orele de şcoală. Şi toate aceste sute de minute sunt însoţite de alte ore de pregătire în istoria muzicii, armonie sau teoria acesteia. Astfel, după muncă, vine şi răsplata: Viorelia a concurat şi a obţinut diplome la concursurile la care a paticipat.

De asemenea, adolescenta îşi doreşte să continue studiile la noi acasă, de aceea visează să aplice la academia de Teatru, Muzică și Arte Plastice.

”Vreau să termin liceul, iar apoi ideal ar fi să aplic la Academia de „Teatru, Muzică și Arte Plasitice”. Aici posibilităţile sunt foarte mari. Astfel, voi continua să scriu și să lansez noi proiecte”.

Recent, Viorelia și-a lansat propria piesă, compusă de ea, pe care vă îndemnăm s-o ascultați și voi.

Sursa: tv8.md