Nata Albot: Nu îmbogățiți cu banii voștri pe străini, susțineți-i pe ai voștri

Nata Albot: Nu îmbogățiți cu banii voștri pe străini, susțineți-i pe ai voștri

-
//
12.11.2014

Nata Albot organizează „Balul Brazilor de Crăciun” al patrulea an consecutiv. Studenții de la instituțiile de învățământ cu profil artistic, vor crea brazi originali care vor fi scoşi ulterior la licitaţie. Pentru că nu reuşeşte să obţină banii necesari organizării acestui eveniment, Nata Albot încearcă diverse metode de sensibilizare a moldovenilor bogaţi.

Aceasta a postat un video adresat lui Valerian Mînzat şi tuturor celor cu posibilităţi materiale: “Ne mişcăm cu greu, de aceea începem să ne adresăm la oamenii cu bani.”

Se vede că mesajul video l-a motivat pe Valerian Mînzat, acesta a donat 1500 de euro. Nata Albot a ţinut să precizeze ce crede despre moldovenii bogaţi pentru a nu lăsa loc de  interpretări răutăcioase și ironice:

“Eu cred că moldovenii, deși se indignează să vadă atâția oameni săraci la televizor și în afara lui, în adâncul sufletului s-au obișnuit deja cu ideea că e mai bine să fii sărac, decât prosper. Eu însă nu văd o problemă în a fi bogat. De ce să fie o rușine să fii bogat? De ce să fie o rușine să arăți că știi să faci bani? Oare averea nu este un semn al faptului că omul care și-a câștigat-o este isteț. descurcăreț. întreprinzător? Și nici nu văd o problemă să expui această bogăție, atâta timp cât asta îți aduce satifacție, ai imunitate la răutăți și ești gata să răspunzi pentru sursele tale de venit și mai ales îți declari toate veniturile și plătești impozite pentru ele. Da măcar și avion în Cosmos să vă luați, dacă aveți cu ce și asta vă aduce plăcere.

Acum să vă explic în ce văd eu o mică problemă. Eu cred foarte mult că fericirea unui om nu constă în a fi sărac la bani și bogat în suflet și nici în a fi foarte bogat. Fericirea omului constă în echilibru. Adică să ai suficient cât să poți duce, fără să te împovăreze. Iar dacă se întâmplă ca Bojica să îți trimită mai mult decât e nevoie, să știi să nu acumulezi prea mult, pentru că apoi tot Bojica are grijă să ia asta înapoi. Și el de obicei ia tot timpul înapoi, sub o formă sau alta. Și decât să-l lași să îți ia ce ai în exces, mai bine dai tu primul. Și dai nu oriunde , ci acolo unde este cel mai mult nevoie: educație, sănătate, artă. Binefacerea este o metodă extraordinară de a întoarce destinului un mulțumesc pentru cât de generos este cu tine. Așa că Valerian, Kristina și alți oameni bogați din Moldova. Continuați să fiți bogați, fiți gata oricând să răspundeți pentru ei și continuați să arătați asta, dacă asta vă place, chiar dacă sunt mulți oameni care nu vă înțeleg. Dar niciodată nu uitați să întoarceți măcar puțin țării care vă permite să fiți bogați și pământului care vă permite să vă căștigați averile. Hai să numim asta: paying back. Și fie ca din aceste paying backuri și țara să devină mai prosperă și săracii să devină mai bogați. 

P.S mie îmi place să mă uit la oameni bogați și pe mine asta deloc nu mă deranjează. 

Cât despre exhibiționismul material, fiecare cu taracanii lui.”