Nu uita să spui "mulțumesc". Azi e ziua internațională a acestui cuvânt

Nu uita să spui "mulțumesc". Azi e ziua internațională a acestui cuvânt

Astăzi, 11 ianuarie, în toată lumea se sărbătoreşte Ziua Internaţională a cuvântului „Mulţumesc”. Cu această ocazie, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a ţinut să-şi exprime recunoştinţa şi gratitudinea faţă de familia sa, colegii din Parlament, din partid şi, nu în ultimul rând, cetăţenilor ţării noastre. Acesta a mulţumit şi criticilor săi care îl determină în fiecare zi să facă mai multe, şi mai calitativ, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Nu uita să spui "mulțumesc". Azi e ziua internațională a acestui cuvânt

„Mulțumesc Daniel, Vera și Adam pentru dragostea necondiționată, hohotele de râs și fericirea de a fi tatăl vostru! Mulțumesc iubită soție, Zuzana, pentru copiii minunați și pentru povestea frumoasă pe care o trăim împreună de 12 ani! Mulțumesc colegilor pentru colaborare și dedicație, pentru muncă și efort în ceea ce ne-am angajat – Creșterea Moldovei, pentru o viață mai bună aici, acasă! Mulțumesc vouă, cetățenilor, pentru răbdare, încredere și susținere! Mulțumesc criticilor! Cu siguranță fără presiunea criticii, toate schimbările spre bine nu ar fi fost făcute în tempoul allegro”, a scris speakerul Andrian Candu pe pagina sa de socializare.

Ziua Internațională a cuvântului „Mulțumesc”a luat ființă în anul 1994 și, de fapt, există mai multe zile în care este celebrată: din 11 ianuarie până în 18 ianuarie. Cuvântul mulțumesc în limba română provine de la un regionalism „mulţám”, care exprimă dorinţele de mulţi ani de viaţă şi de sănătate bună pentru destinatar. În același timp, „mulțumesc-ul” rusesc, „spasibo”, a apărut în secolul XVI. „Mulţumesc” înseamnă recunoştinţă şi manifestarea de politeţe, pentru o faptă bună.

Psihologii susțin că oamenii care folosesc mai des acest cuvânt sunt mai fericiți.

Sursa: trm.md

Distribuie articolul:

Etichete