O învățătoare are nevoie de sprijinul nostru!

O învățătoare are nevoie de sprijinul nostru!

-
//
31.05.2017

Lidia Fortuna are 52 de ani. Este învățătoare a claselor primare. Multe generații de elevi iscusiți a pregătit d-na Fortuna; atunci elevi iar acum adulți în toată legea. Devotamentul, iscusința și enorma speranță au clădit un fundament sigur în fiecare din picii care i-au trecut pragul. Totodată, d-na Fortuna mai pastrează și un loc deosebit picturii care, dintr-un hobby s-a transformat în pasiune pentru frumosul din jur.

O învățătoare are nevoie de sprijinul nostru!

A absolvit Facultatea de Litere, USM. Școala de pictură a absolvit-o în Germania, în anul 2004.

La începutul verii acestui an, se planifică o expozitie în Germania, cu lucrări remarcabile realizate de doamna Lidia. Dat fiind starea precară de sanătate a profesoarei, expoziția totuși va alea loc; iar d-na Fortuna promite să fie primul susținător spiritual al acesteia.

În anul 2010, a fost diagnosticată cu cancer mamar; fiind o luptătoare, după ani de tratament și supraveghere, învățătoarea a învins boala și a continuat activitatea sa, atât de nobilă.

În data de 8 mai 2017, soarta i-a mai oferit încă o luptă: i-au fost depistate formațiuni de metastaze la creier.

O învățătoare are nevoie de sprijinul nostru!

Potrivit unor recomandări, în data de 06 iunie, 2017, va pleca la București, la clinica NeoLife. Pentru prima investigație, care costa în jur de 1000 euro, d-na Lidia are deja banii colectați. În urma acestei investigații, va fi oferit exact tratamentul care ar urma a fi aplicat.

La moment, conform unor calcule convenite, vor fi necesari 7000 euro.

Dacă până acum doamna Lidia a avut putere și dârzenie să depășească fiecare greutate individual, astăzi ea are nevoie de ajutorul generațiilor de elevi, colegilor, și a persoanelor care îi admiră activitatea de învățător și pictor iscusit.

Doamna Lidia va oferi workshop-uri pentru cei care vor face o donație de 20 euro, despre tehnici de pictură.

Cei care vor dona 50 euro și mai mult, d-ei va oferi cadou o pictură din colecția sa.

Florile de la ultimul sunet al anului 2017 sa le transformăm în ajutorul direct către un om cu suflet mare.

O învățătoare are nevoie de sprijinul nostru!

Sursa: guvern24.md