O tânără a intrat în comă și a născut un bebeluș, fără să știe că era însărcinată

-
//
19.02.2019

O studentă din Marea Britanie, Ebony Stevenson, s-a culcat cu dureri puternice de cap și, după patru zile de comă, a aflat că a adus pe lume un bebeluș. Tânăra de 18 ani nici măcar nu știa că era însărcinată. Motivul: a avut ciclu, nu i-a crescut deloc burta și nu a avut grețuri matinale. Medicii au explicat că acest lucru s-a întâmplat pentru că Ebony are două utere.

Fata a avut dureri puternice de cap la începutul lunii decembrie 2018 și, pentru că a făcut mai multe crize, a fost transportată de urgență la spitalul Royal Oldham din comitatul Greater Manchester. Pe 2 decembrie, Ebony Stevenson a fost plasată în comă indusă.

După patru zile, studenta la Fizioterapie s-a trezit și a aflat că a adus pe lume o fetiță căreia i-a pus numele Elodie.

„A fost copleșitor să te trezești din comă, să ți se spună că ai fost însărcinată și ai născut o fetiță. Întâlnirea cu bebelușul meu a fost fantastică. Am perceput-o ca o experiență extracorporală. Nici nu m-am gândit vreodată dacă vreau să am copii, decât peste 10 ani. Nu m-am așteptat să fiu o mamă tânără”, a declarat Ebony pentru Star on Sunday. 

Medicii au descoperit că Ebony are două utere. Este vorba despre o malformație rară numită didelphys care afectează una din 3.000 de femei.

„Medicii spun că Elodie este un „copil miracol” deoarece femeile care au această problemă se chinuie să conceapă și să ducă la capăt sarcina”, a spus tânăra.

Sheree, mama fetei, a sunat de urgență la ambulanță, după ce și-a dat seama că fiica ei este grav bolnavă. Paramedicii au întrebat-o dacă Ebony este însărcinată, însă femeia a refuzat să creadă acest lucru, deși burta devenise deodată vizibilă. 

Potrivit medicilor, bebelușul a început să se miște în uter, iar asta a generat crizele studentei.

Ebony a fost supusă de urgență unei operații de cezariană. Fetița s-a născut pe 3 decembrie, la doar câteva ore după ce mama ei avusese prima criză.

Mama și bunica tinerei au avut grijă de nou-născut patru zile, cât timp Ebony a fost în comă indusă.

În momentul în care asistentele i-au arătat bebelușul pe care l-a adus pe lume, Ebony a crezut că este o greșeală. Mai apoi, mama studentei i-a explicat tot ceea ce s-a întâmplat.

Tânăra mămică vrea să-și continue studiile în domeniul Fizioterapiei și va crește fetița cu ajutorul mamei sale.

Sursa: libertatea.ro