mamaplus

Scandal la o grădiniță din Chișinău: „Este normal ca părinții să cumpere rechizite pentru copii”

-
//
19.03.2019

Șefa Direcției educație din Chișinău spune că nu vede o problemă în faptul că la grădinița nr. 91 se colectează bani, deși nu este o asociație de părinți.

Șefa Direcției Educație, Rodica Guțu, spune că este normal ca părinții să cumpere rechizite pentru copii și le-a cerut să nu mai dezvăluie neregulile în presă, transmite Protv.md.

Între timp, femeia care s-a plâns că fiul său este discriminat spune că asupra ei s-au făcut presiuni după reportaj și că nu știe dacă își va mai duce copilul acolo.

Rodica Guțu spune că Direcția Educație s-a autosesizat în urma materialului în care o mamă din Capitală care spune că fiul ei este discriminat, a luat atitudine față de problemele din grădiniță și a decis să se implice mai puțin în colectările de bani. 

Șefa direcției spune că a vizitat instituția, iar concluzia ei este că acolo totul e în regulă.

„Eu rog părinți când au caz de neglijență să se adrese la cadrul didactic, la director, apoi în mass-media.”, afirmă Rodica Guțu, șefă a Direcției Generale Educație.

Totodată, Guțu a cerut ca părinții să aibă o atitudine mai grijulie față de educatori.

„Este o plecare în masă, ei sunt zilnic supuși stresului și nu este bine ce se întîmplă”, a menționat Guțu.

Șefa direcției spune că nu vede nimic rău în faptul că la grădinița numărul 91 s-ar colecta lunar câte o sută de lei pentru fiecare copil, deși nu există o asociație a părinților, în condițiile în care banii ar fi utilizați pentru rechizite. Părinții însă afirmau că educatorilor li se dă un adaos la salariu.

„Părinții trebuie să procure rechizite dacă vor ca copiii lor să se dezvolte.”, a mai adăugat Guțu.

Mama care a vorbit despre problemele din grădinița nr. 91 a comunicat că a fost rugată în repetate rânduri să-și retragă acuzațiile printr-o cerere adresată direcției, și înainte de difuzarea reportajului, și după. 

Directoarea instituției spune că va supraveghea situția în continuare.

Deși nu există o asociație, părinții spun că la grădinița 91 se achită în fiecare lună taxe neformale, iar CNA are pornită o anchetă în acest caz, directoarea fiind cercetată în stare de libertate. 

Educatorii susțin însă că îi tratează egal pe copii, iar directoarea - că nu se colectează niciun ban.

Sursa: noi.md