Topul celor mai populare ţări pentru turiştii moldoveni

Topul celor mai populare ţări pentru turiştii moldoveni

-
//
24.11.2014

În ianuarie-septembrie 2014 prin intermediul agenţiilor de turism şi operatorilor turistici în străinătate au plecat 160,5 mii de turişti şi excursionişti din Moldova sau cu 14,3 la sută mai mult, decît în perioada similară a anului trecut. Potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică, totodată majoritatea lor – 98,8 la sută din numărul total de turişti moldoveni - au specificat în calitate de scop al călătoriei în străinătate odihna, tratamentul şi agrementul.

Topul celor mai populare ţări pentru turiştii moldoveni

Potrivit statisticii oficiale, în perioada ianuarie-septembrie 2014 cel mai mare număr de cetăţeni ai Moldovei s-a odihnit în Turcia şi Bulgaria. Acestor ţări le revin 36,3 la sută, şi, respectiv, 36,2 la sută din numărul total al turiştilor moldoveni, care au beneficiat de serviciile agenţiilor de turism şi operatorilor turistici în perioada menţionată pentru organizarea unei călătorii în străinătate.

Pe locul III s-a aflat Grecia, căreia i-au revenit 9,3 la sută din numărul total al turiştilor moldoveni organizaţi în primele nouă luni ale anului curent. După ea urmează România – cu 7,8 la sută, Ucraina – cu 1,7 la sută, Emiratele Arabe Unite – 1,4 la sută, Egiptul – 1,1 la sută, Italia – 0,9 la sută.

Sursa