Un bebeluş născut a intrat în convulsii din cauza unei bacterii periculoase

-
//
01.03.2019

O mamă aduce acuzaţii grave medicilor din Buftea, unde şi-a născut copilul, în urmă cu doar patru zile.

Băieţelul ei a venit pe lume perfect sănătos, dar ieri, subit, a intrat în convulsii. Fără prea multe explicaţii bebeluşul a fost transferat de urgenţă la spital.

După primele investigaţii, copilul e infectat cu o bacterie cunoscută drept „inamicul nevăzut al bebeluşilor”.

Rodica State şi-a născut băieţelul în urmă cu patru zile la Spitalul de Obstretică şi Ginecologie din Buftea.

Cu câteva ore înainte să fie externat, starea băieţelului s-a agravat brusc. Copilul a făcut convulsii, iar medicii au cerut imediat transferul la o maternitate din București.

Bebeluş infectat cu streptococul B

„Convulsiile neonatale pot avea nenumărate cauze şi unele dintre ele nu pot fi precizate într-un timp atât de scurt, dar fiindcă acest copil s-a născut într-o maternitate de gradul unu şi nu avem posibilitatea să-l învestigăm complet aici, gestul firesc a fost să-l transferăm”, a explicat Roxana Gherghe, medic specialist neonatolog.

Mama este la a treia sarcină şi nu înţelege de ce în spital nu i s-a oferit nici o explicaţie despre starea copilului ei.

Copilul a primit tratament după ce primele analize au arătat că este infectat cu streptococul B.

„În momentul de faţă bebeluşul este stabil, dar este greu de spus care va fi evoluţia lui. Mama avea o infecţie cu streptococul B. Este o infecţie materno-fetală. Dincolo de 72 de ore de viaţă este o infecţie de spital”, a precizat Vlad Dima, purtătorul de cuvânt al Spitalului Filantropia.

Convulsiile nou-născutului au o incidenţă crescută şi pot avea o mulţime de cauze care trebuie investigate.

Ele pot fi şi semnul unor infecţii. Medicii spun că mama nu şi-a supravegheat timp de o jumătate de an sarcina.

„Singura analiză pecare o avea era o cultură e-col pe care a făcut-o în noiembrie, medicul i-a dat antibiotic, pacienta nu şi-a luat reţeta ca să nu-i afecteze bebeluşul. E o sarcină nesupravegheată, ne confruntăm foarte des la Buftea”, a explicat Cristina Andronescu, medic obstretician.

Copilul este internat acum la Spitalul Filantropia din București şi este investigat de medici.

Sursa