Un copil de 11 ani culege urzici pentru a-și ajuta mama și frații

-
//
18.03.2019

Unii copii își doresc cel mai nou telefon apărut pe piață, alții nici măcar nu știu cum arată. Unii copii muncesc pentru a se întreține, alții nici nu știu ce înseamnă asta. Sunt copii și copii, unii mai fericiți decât alții, ”cu sau fără copilărie”.

De un an de zile, colindă toate aleile din zona centrală a orașului. Vine dimineață cu maxi-taxi, luat adesea din milă de șoferi și după ce își vinde „marfa” se duce înapoi acasă.Câteodată cei mici ne dau lecții de viață, cum să înfruntăm problemele de zi cu zi cu optimism. Alex este unul dintre cei cinci copii ai unei familii din satul Blândești, din județul Botoșani, care în urmă cu o lună și-au pierdut tatăl din cauza alcoolului.

”Mama a dat divorț de dânsul pentru că bea și se certau și el într-o seară când a băut, era frig, nu a făcut focul și a murit. Acum vreo 30 de zile,” a povestit trist Alex.

De un an de zile, colindă toate aleile din zona centrală a orașului. Vine dimineață cu maxi-taxi, luat adesea din milă de șoferi și după ce își vinde „marfa” se duce înapoi acasă.

Cel mai mult, Alex câștigă ”50 de lei sau 1 milion (100 de lei – n.r.) maximum pe zi”, iar aceștia se împart la șase persoane, deoarece de ei mai are grijă și bunica lor sau mamaia cum îi spune Alex.

”Îi dau lu’ mama și cumpără haine, mâncare. Noi o ajutăm la treabă”, a mărturisit băiatul.

Alex, băiatul de 11 ani din Botoșani, nu vrea decât să-și vadă familia la un loc, iar mama lor să aibă ce le pune pe masă și cu ce să-i îmbrace.

Până își va vedea visul împlinit va continua să cutreiere pădurile și să adune urzici.