Un copil de 12 ani care cântărește doar 6 kilograme, dus de urgență la spital

-
//
22.02.2019

Un copil cu vârsta de 12 ani din comuna Manoleasa, România a fost adus la spital în stare gravă, fiind malnutrit și deshidratat. Acesta se află acum la terapie intensivă, în timp ce medicii au alertat autoritățile, relatează Monitorul de Botoșani.

Copilul în vârstă de 12 ani este ținut sub observație, suferind de cel mai mare grad de malnutriție, a declarat managerul Spitalului de Urgență Botoșani, Livia Mihalache.

„Este un copil dintr-o familie din zona Manoleasa. Este primul copil din patru, ceilalți copii sunt sănătoși. S-a născut cu o encefalită cronică infantilă, cu tetrapareză spastică și acum a venit foarte deshidratat, cu enterocolită și deshidratare 10%”, a mai spus managerul unității medicale.

Potrivit acesteia, copilul ar fi trebuit să cântărească cel puțin 20 de kilograme, având în vedere vârsta sa.

Cazul a fost semnalat de medici și la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului. Alexandru Colbu, directorul al DGASPC Botoșani, susține că și în sistemul de protecție a copilului sunt mai mulți copii care suferă de această boală, însă în niciun caz nu cântăresc atât de puțin, scrie libertatea.ro.

El a declarat că a fost dispusă o anchetă în acest caz.

„Este bolnav, dar noi avem mulți copii cu acest diagnostic în sistem, dar nu au ajuns în condițiile acestea, ca la vârsta de 12 ani să aibă doar 6 kilograme. Până ce nu avem un raport întocmit de colegi, nu pot să mă pronunț”, a precizat directorul DGASPC Botoșani, conform Monitorul de Botoșani. 

Sursa