mamaplus.md

Un tânăr de 17 ani și-a vândut rinichiul pentru un Iphone

-
//
11.01.2019

La doar 17 ani un tânăr a rămas ţintuit la pat după ce şi-a vândut un rinichi pentru a fi „în rând cu lumea”. Povestea lui a zguduit întreaga societate.

mamaplus.md

Se întâmpla în anul 2011, atunci când Van, un tânăr de 17 ani din China îşi vindea un rinichi pentru a-şi procura gadgeturi de ultimă generaţie: un Iphone 4 şi un Ipad 2. Tânărul voia să se laude în faţa prietenilor, aşa că, atunci când a găsit online „cumpărătorii”, a fost nespus de fericit. Doi chirurgi i-au extirpat rinichiul, iar el, imediat după operaţie şi-a procurat gadgeturile şi fericit s-a întors acasă. Părinţii lui au rămas îngroziţi când au aflat ce s-a întâmplat şi, imediat, s-au adresat la poliţie. Atât „cumpărătorii”, cât şi cei doi medici care au efectuat operaţia au fost arestaţi şi condamnaţi la închisoare.

Van însă nu s-a putut bucura prea mult de achiziţii, iar la doar câteva săptămâni, rinichiul rămas a cedat şi acesta a ajuns ţintuit la pat. Acesta a fost diagnosticat cu insuficienţă renală şi are nevoie de îngrijiri medicale permanente, supravieţuind doar cu ajutorul hemodializei. 

mamaplus.md

Astfel, tânărul a ajuns invalid pentru 2800 de euro. Acum, acesta are 25 de ani şi va rămâne ţintuit la pat pentru tot restul vieţii.

Sursa