Nutriționista Mihaela Bilic le recomandă persoanelor care vor să slăbească să uite de micul dejun

Nutriționista Mihaela Bilic le recomandă persoanelor care vor să slăbească să uite de micul dejun

În cadrul unui interviu, nutriționista Mihaela Bilic a abordat un subiect sensibil, ea recomandându-le persoanelor care vor să slăbească să înlocuiască micul dejun cu o cafea cu lapte şi amânând masa până la amiază. 

„Ştiu, o să spuneţi că trebuie să luăm micul dejun, că e cea mai importantă masă a zilei. Ei bine, lucrurile s-au schimbat. Corpul nostru se află într-o situaţie absurdă: primeşte mâncare când nu cere, doar pentru că trebuie. E ignorat când îşi doreşte ceva, şi este certat că nu slăbeşte”, a spus ea. 

De asemenea, a punctat faptul că micul dejun nu ar trebui să fie considerat o masă obligatorie.

„Necesitatea micului dejun poate avea argumente ştiinţifice cu o singură condiţie: să-ţi fie foame! A mânca dimineaţa e recomandat copiilor, persoanelor care urmează să desfăşoare efort/muncă fizică, dar nu şi celor care vor să slăbească. Când vrei să slăbeşti, trebuie să mănânci mai puţin. Atunci ce rost are să-ţi începi ziua „cheltuind” din puţinele calorii pe care le ai în buget când te aşteaptă o zi lungă de abţinere, în care cu siguranţă o să-ţi fie foame?”, a explicat nutriționista. 

Aşadar, conform Mihaelei Bilic, persoanele care vor să slăbească este să mănânce doar atunci când le este foame sau să respecte cele 3-5 mese pe zi recomandate în mod strict de majoritatea dietelor.

Sursa