Un nutriționist spulberă miturile: ”O brioșă nu te îngrașă!”

Un nutriționist spulberă miturile: ”O brioșă nu te îngrașă!”

Leanne Ward, o dieteticiană în vârstă de 28 de ani din Brisbane, dorește să demonstreze că a mânca sănătos este ieftin. Ea spune că avem nevoie de o abordare inteligentă a nutriției, arătând, totodată, că marile mituri legate de alimentație n-au nicio bază reală.

În primul rând, ar trebui să ne stabilim ținte acceptabile și realizabile când vorbim de sănătate și stil de viață sănătos. Potrivit lui Leanne, care este dietetician clinician specializat în sport, la Brisbane, industria creată în jurul „sănătății” poate crea, în prea multe cazuri, confuzie în rândul femeilor și bărbaților. „Sănătos nu însemană neapărat să-ți numeri caloriile sau să te cântărești în fiecare zi”, a explicat ea, pentru FEMAIL.

Dieta se stabilește în funcție de organism

„Sănătatea arată altfel de la om la om. (…) Nu te lăsa amăgit că dieta care a funcționat la prietena, vecina sau colega ta va avea același efect și asupra ta. Nu e așa! (…) la muncă, mereu mă întreabă colegii câte calorii consum pe zi. Nu e relevant! Am 1.83 înâlțime, am nevoie de mai mulți nutrienți decât o persoană de 1.53. Suntem diferiți unii de alții. Dacă ar exista o rețetă universal valabilă n-am mai avea o criză a obezității!”, spune ea.

Cheia unei diete adecvate organismului tău o descoperi apelând la un medic dietetician.

„Dacă sunteți sportivi, vă duceți la un dietetician specializat în sport, dacă nu, mergeți la un dietetician normal, unul care să fi studiat la facultate măcar 4 ani așa ceva!”, subliniază Leanne.

Scăpările nu îngrașă!

„Și? Ai mâncat o brioșă. înghețată sau o farfurie de spaghete! Bine ai venit în clubul nostru. Suntem zeci de milioane la fel ca tine! (…) Oamenii nu înțeleg că o astfel de scăpare nu te îngrașă, și nici că doar o singură salată nu te va face sănătătos (…) Dacă faci exerciții regulat și mănânci alimente cât mai puțin procesate, atunci e suficient loc și pentru prăjituri, vin și brânzeturi”, spune dieteticiana.

Sursa