Blogul tinerii mămici - Veronica Vizant - Nașterea în străinătate

Blogul tinerii mămici - Veronica Vizant - Nașterea în străinătate

-
//
21.03.2014

Astăzi, vom prezenta cititorilor noștri o femeie de afaceri de succes, mamă fericită și soție grijulie, Veronica Vizant.

Blogul tinerii mămici - Veronica Vizant - Nașterea în străinătate

În acea clipă, când am aflat că sunt însărcinată, eu și soțul meu eram în Kazahstan și, în principiu, din cauza serviciului său, aveam de gând să rămânem acolo pentru încă cel puțin șase luni. Dar, după descoperirea prețuitelor două benzi, planurile, desigur că, brusc s-au schimbat. Am decis să ne întoarcem la patrie, pentru urmărirea sarcinii în primele luni. Iar, să nasc, am decis undeva în Europa sau Statele Unite. Au existat mai multe motive. A influențat și experiența proastă  de apelare la medicina din Moldova. Am vrut să profităm de un nivel înalt al serviciilor medicale, pentru că nașterea unui copil – e un eveniment special pentru familie. Părinții trebuie să înțeleagă, dacă există posibilitate, atunci nu trebuie de economisit pe astfel de lucruri importante, precum sănătatea copilului, și copilul trebuie născut în țările cu un nivel înalt al serviciilor medicale.   

Am început imediat analiza clinicilor de peste hotare.

Germania

Obstetrica din Germania are caracteristici care m-au alarmat - de exemplu, viitoarea mamă este internată în spital doar cu contracții la fiecare 10 minute. Iar, pentru că, femeia în travaliu nu poate întotdeauna să evalueze în mod adecvat situația, există riscul de a întârzia, ceea ce poate duce la consecințe imprevizibile. Există încă un dezavantaj - clima prea umedă, mai ales în timpul iernii, din care cauză, oamenii sunt în mod constant bolnavi. Nimic nu este mai periculos, pentru o femeie însărcinată, decât infecțiile respiratorii acute, care ar putea afecta copilul.

Israel

În Israel sunt dezvoltate tehnici eficiente de urmărire a sarcinilor dificile. Clima este specifică – iarna este umedă, iar vara este insuportabil de cald, de aceea, dacă viitoare mamă suportă greu căldură și îmbâcseala cu o temperatură de 33 grade în luna noiembrie (influența deșertului din apropiere), nu e o variantă bună.

SUA, Miami

Femeile, care au decis să nască în Miami, se întorc cu senzația că au fost în paradis. Nivelul înalt al serviciilor medicale în SUA - fapt recunoscut. Toate beneficiile clinicilor din străinătate sunt și în spitalele din SUA, dintre care, cele mai bune sunt cele din Miami. Nici într-un loc din lume, nu există o atașare atât de prețuită față echipamentul tehnic al maternităților și integrarea diverselor inovații, decât în ​​Florida.

Statele Unite am exclus imediat - nu am vrut să plecăm prea departe și pentru o perioadă lungă de timp. Având în vedere, că sarcina decurgea satisfăcător, nu am avut nici toxicoză, nici alte probleme conexe, în primele câteva luni de sarcină, am fost monitorizată la Chișinău, și anume la clinica "Medpark", de către medicul Nichitina Tatiana Vladimir. Am fost foarte mulțumită, și într-o anumită clipă am decis să nasc la Chișinău. Și atunci, eu și soțul meu am dat de revista Tatler, unde a fost publicat topul celor mai bune zece maternități din lume. Printre acestea a fost și Centrul Medical Perinatal din Moscova. Am citit și până atunci multe comentarii pozitive despre această clinică. Gândul că, în timpul travaliului undeva în Germania sau Austria, voi uita nu numai engleza mea avansată, dar și propriul nume, și respectiv, nu voi putea înțelege pe deplin ordinile obstetricienilor, cum să împing, cum să respir, îmi determina panica. Am decis să apelăm la medicii vorbitori de limbă rusă din acea clinică renumită din Moscova. Cu atât mai mult, comentariile de pe internet și prima vizită în săptămâna 17 a sarcinii, au confirmat clar că am luat decizia corectă, pe care, în consecință, nu am regretat-o niciodată.

Blogul tinerii mămici - Veronica Vizant - Nașterea în străinătate

Următoarea călătorie la Moscova a avut loc în săptămâna 31. Am hotărât să rămân acolo, pentru a fi monitorizată în ultimele luni ale sarcinii. Având în vedere tonusul ridicat și unele aspecte ale sănătății mele, am fost internată timp de o săptămână în spital pentru a fi urmărită de medici. Ce medici și specialiști sunt acolo! Încrederea că totul va fi bine, a apărut chiar în primele minute de comunicare cu medicii. Atenția și amabilitatea personalului, curățenia și ambianța, și desigur, calitatea investigațiilor a fost de cel mai înalt nivel. O atenție specială merită bucătăria – 5 mese după meniul restaurantelor au contribuit bunăstării mele stabile – eu pur și simplu mâncam mult! Pentru rudele înfometate ce veneau în vizită - room service 24 de ore. Și desigur, saloane separate cu propriile dușuri și toalete, plasme și alte facilități completau experiența plăcută. Dacă nu ar fi fost medicii și asistentele medicale cu analizele sale, care se agitau pe acolo, ar fi sentimentul că locuiești într-un hotel european decent, sau în sanatoriu de calitate.

Însăși nașterea a decurs într-o atmosferă cu totul relaxantă. Medicul meu a fost Rîjkov Ludmila Alexandru, profesionist de cea mai înaltă clasă. Soțul, pe tot parcursul contracțiilor ne distra, pe mine și pe medici, cu glumele sale, moașele și asistentele medicale calm își îndeplineau funcțiile. Cu toate acestea, atunci când am început să împing, soțul a fost alungat din sala de naștere, nu să mă vadă mârâind de durere. În general, deoarece susțin principiile proceselor naturale și administrarea a cantității minime de produse farmaceutice, am decis de la bun început să nasc în mod natural și, eventual, fără anestezie epidurală. Dar, deoarece copilul s-a dovedit a fi mare (s-a născut cu o greutate de 4080g ), totuși am cerut anestezie. Apoi, îmi amintesc doar fulgii mari de zăpadă după fereastră (și acesta fiind 25 martie!), soțul care făcea poze cu un zâmbet până la urechi, plângând în hohote de emoții, uitându-se la ghemul culcat pe pieptul meu.

Zilele post-natale au decurs la fel, fără complicații și idilic. Nici nu am vrut să fiu externată. Toți medicii din secția post-natală, pediatrii și consultanții de alăptare au fost atenți și receptivi. Nu sunt sigură, că în clinicile din țările de vest aș fi putut întreba, și cel mai important, înțelege pe deplin răspunsurile la multiplele mele întrebări, chiar și cu un nivel bun de limbă engleză.

Am decis că următorul copil îl voi naște doar în această clinică!