mamaplus.md

Laura Cosoi povestește despre primul zbor al fiicei sale cu avionul

-
//
15.01.2019

Laura Cosoi trăiește din plin experiența maternității. Fetița, pe nume Rita, le-a schimbat viețile tinerilor părinți, iar acum aceștia se bucură, în formula completă, de o vacanță în Maldive. Cei doi soți au parte de momente unice și frumoase alături de micuța lor, iar Laura povestește în detalii, pe blogul său, istorioarele și întâmplările din viața de mămică. Primind o mulțime de întrebări despre primul zbor al copilului, dar și despre bagaje, Laura Cosoi a ținut să scrie pe larg despre aceste lucruri. Pentru cei care doresc să plece cu bebelușul în vacanță, iată câteva informații utile:

mamaplus.md

„Am fost cu ea in toate vacantele pana acum, iar calatoria in Maldive a insemnat recordul ei personal de zbor de pana acum: o ora pana la Istanbul, sapte ore jumatate pana pe insula si inca o ora cu barca pana la resort! Am avut ceva curaj si noi si ea!

Cand le-am spus prietenilor ca plecam in vacanta m-au intrebat cu cine o lasam pe Rita. Iar cand au auzit ca o luam cu noi, au fost foarte nedumeriti. Argumentele lor erau de genul: „E prea mica”, „Oricum nu intelege” etc. Inainte de a fi mama si eu gandeam la fel: ce rost are sa iei un copil atat de mic intr-o vacanta departe, nici parintii nu se bucura, nici bebelusul nu intelege. Insa acum vad lucrurile altfel.:)) Chiar daca Rita nu isi va aminti vacanta aceasta, pe undeva stiu sigur ca se va inregistra in memoria ei, macar ca atmosfera, ca stare de bine, va fi parte din experienta ei de viata. Ma bucur sa vad ca e super receptiva la tot ce e nou pentru ea, ca ii place apa si se bucura de nisip. Calatoria are, din punctul meu de vedere, o valoare educativa si cu cat incepi mai devreme, cu atat e mai bine.

La decolare si aterizare am tinut-o la san (inca o alaptez), iar in avion a avut un loc al ei. Exista si varianta unui patut mobil sau a unui cos/ patut pus la dispozitie in avion. Rita a dormit pe scaun, iar noi mai mult cu ochii pe ea, dar am avut noroc ca s-a trezit de putine ori si cand ne simtea in preajma adormea la loc. Am primit din partea echipajului borcanele cu piureuri de fructe si legume, pe care le-am luat la pachet. Fiind zbor de noapte a mers pe standardul “laptic” :).

Am aterizat in siguranta pe aeroportul din Male unde am mai stat vreo 3 ore ca sa intregim gasca si apoi am luat barca (speed boat) pana la resort. Se pare ca Rita a fost in confort pe tot parcursul acestor schimbari. S-a adaptat bine la aerul conditionat din avion, dar si la caldura si umiditatea de pe insula. Drumul cu barca nu a ridicat probleme nici el. Dupa ce a baut apa (pentru ca imediat ce am inceput diversificarea, Rita a inceput sa bea si apa de cateva ore pe zi si ma bucur ca e deja fetita mare si bea apa din canita) a dormit instat in bratele taticului ei. Desi marea era agitata valurile nu au reusit sa ii deranjeze somnul dulce. Imediat insa ce am ajuns pe insula s-a trezit si a zambit prieteneste tuturor oamenilor pe care ii intalnea. Sociabila de mica, ce sa zic. :)
Cand a dat de caldura din Maldive (sunt in jur de 30 de grade), Rita a transpirat instantaneu. Nu e deloc friguroasa, iar noi o si tinem destul de dezbracata. S-a adaptat insa destul de repede si s-a bucurat de tot ce ofera insula – ce o intereseaza pe ea, adica apa, nisip, vreme de balaceala.”

mamaplus.md

In bagajul de mana am luat asa:

  • medicamentele recomandate de medicul pediatru. Noi am luat de toate pentru orice eventualitate si situatie de criza/urgenta  in avion, dar si pe insula (tinand cont ca cel mai apropiat spital este la 1 ora distanta de mers cu barca), medicamente pentru tot soiul de probleme de la temperatura pana la alergii, enterocolite, viroze, betadina, dureri de dinti (homeopate), arnica pentru ciupituri, termometru, comprese, ser fiziologic si pompita pentru muci. Din fericire nu am apelat la nimic !
  • servetele umede, uscate, bavetica si dezinfectant pentru maini.
  • pampers si paturica impermeabila pentru schimbat.
  • body cu maneca lunga de schimbat in avion daca se uda etc si body cu maneca scurta pentru schimbat la destinatie ca sa nu ii fie cald. O pereche de sosete si un jerseu in cazul in care este rece in avion si o paturica.
  • o carticica de la editura Usborne din material textil (cloth book) gasesti aici, o jucarie pentru dinti si o carticica cu povesti. Rita este pasionata de carti! :)
  • un sistem de purtare ergonomic care iti va fi super util atat in avion, ca sa doarma puiul la pieptul tau si ca sa poti sa te odihnesti si tu, dar care va fi practic si in perioada escalei cand  ramai fara carucior. Caruciorul se preda la usa avionului si il preiei la destinatie. Deci, daca ai escala poti sa porti bebelusul in acest sistem ergonomic . Noi am luat la noi Boba X, pentru ca mi se pare super  usor si comod pentru calatorie! Il gasesti aici.
  • o lingurita, un borcan cu legume pisate si unul cu fructe, in cazul in care exista intarzieri sa fim pregatiti si cu altceva in afara de lapte. Oricum am primit si in avion, dar nu ne-am bazat pe asta. :)
  • apa. Daca ai copil mic te lasa sa treci cu apa la tine!
  • apa termala

In bagajul de cala am luat asa:

  • pampers cate 6 buc/ zi ..am exagerat, dar mai bine sa avem decat sa ramanem fara. Nu am folosit mai mult de 3 buc pe zi/noapte,  pentru ca am lasat-o ceva mai lejer ;)))).
  • pampers impermeabil pentru piscina
  • colac cu ham special conceput pentru bebelusi  ca sa fie independenti in apa. Am gasit ceva cool la Bebe Tei.
  • 2 jucarii cu care se joaca Rita acasa cand face baie ca sa aiba ceva familiar cand ii facem  baie in mare. :)
  • Ceva haine de vara, o adevarata provocare mi s-a parut sa gasesc lucruri pentru Rita din colectii de vara, iarna, dar am gasit asa:  o palarie super draguta de aici, cate un body pentru fiecare zi gasite  pe site-urile astea: tex.ro  si  liloo.ro,  vreo 3 rochite primite in  dar la botez si o ie. :)
  • accesorii pentru par ca deja are nevoie pentru breton. :)
  • crema cu protectie solara  factor 50 de la Weleda si gel de dus
  • baticuri
  • 2 lingurite speciale pentru papa si o razatoare mica super practica pentru fructe, legume.
  • incalzitor pentru biberoane super util si pentru borcanelele cu legume. Astfel Rita a mancat minim o masa calda pe zi! :) Il gasesti aici!
  • borcanele cu legume si fructe preparate de mine si congelate, transportate in pungi speciale cu gheata pe care Rita le-a consumat in primele zile. Am sa scriu in detaliu un articol despre cum, ne-am descurcat cu mancarea pe tot parcursul vacantei tinand cont de faptul ca Rita a inceput difersificarea.
     

Continuarea o găsiți pe lauracosoi.ro