Mărturiile unui tată îngrijorat de primul contact sexual al fiicei lui

Mărturiile unui tată îngrijorat de primul contact sexual al fiicei lui

Momentul pierderii virginității este emoționant și stersant nu doar pentru tineri, ci și pentru părinți. Mulți își fac griji că odraslele lor vor alua această decizie prea repede, atunci când nu vor fi pregătiți nici fizic și nici emoțional. Este un pas responsabil, așa că părinții sunt cu ochii în patru pe copiii lor. Mărturiile unui tată îngrijorat de primul contact sexual al fiicei lui le aflați mai jos.

Mărturiile unui tată îngrijorat de primul contact sexual al fiicei lui

”Mi-e frică, o groază teribilă, de momentul în care fiică-mea nu va mai fi virgină. De acel moment, pe care niciun tată de fată nu știe cum să-l trateze. Sper să se întâmple târziu, foarte târziu. Dar dacă nu va fi așa? Dacă se va întâmpla prin clasa a opta sau poate la început de liceu?

O cunoștință trece exact prin această situație. Băiatul ei este în clasa a zecea și are o relație cu o fată de a opta. Da și, fără să le spună părinților, au făcut dragoste. Pentru că asta au simțit. Pentru că sunt precoce, pentru că sunt asaltați de mii de informații pe acest subiect. Totuși, nu erau pregătiți.

Când s-a întâmplat prima oară, puștiul a sunat-o speriat pe maică-sa. Cearceaful se murdărise de sânge. Ce să facă, cum să facă, ce ar trebui să știe? Părinții fetei nu știu încă absolut nimic.

Mama băiatului, deși târziu, a reacționat cu calm, cu maturitate, cu dragoste, cu înțelegere. Faptul era deja consumat. Poate ar fi putut să-l evite, dacă ar fi avut discuțiile astea cu puștiul ei cu câțiva ani mai devreme. Acum, i-a explicat pe îndelete. I-a cumpărat prezervative. Tânărul cuplu i-a spus clar că nu se vor opri la o primă dată.

Părinții puștoaicei încă nu știu. Adolescenții nu vor să le spună. Le este frică de ei. Mama băiatului este acum, prinsă la mijloc. Nu știe cum să reacționeze mai departe, dar știe că al ei fiu a avut încredere în ea și i-a spus adevărul. Nu-i poate trăda această încredere. A decis să nu se implice mai mult. Doar cât să-i știe în siguranță. Îi cumpără prezervative. Că va rămâne cu puștoaica de clasa a opta sau va căuta alta, l-a învățat că trebuie să folosească prezervativul.

Atât a putut această mamă. Asta este educația sexuală pe care ea a putut să i-o dea fiului ei. Atât. E mult, e puțin? Atât a fost ea în stare.

Toți cei ca mine, toți adulții apropiați de 40 de ani, au trăit într-o societate care a considerat tabu acest subiect. Am descoperit singuri care-i adevărul. Unii târziu, alții mai devreme, unii au avut noroc, altele nu și, fără să-și dorească, au devenit mame la vârste foarte fragede.”

Citiți continuarea pe taticool.eu