Pentru mamele de băieți. Va veni momentul când copilul te va părăsi pentru Andreea, Ioana sau Elena

Pentru mamele de băieți. Va veni momentul când copilul te va părăsi pentru Andreea, Ioana sau Elena

După ce l-ai născut, erai în culmea fericirii: era atât de mic, frumos și dulce, era fiul tău. Era atât de hazliu, cu ochii expresivi și dădea mereu din brațe și din picioare. Erai conștientă de faptul că viața lui depindea doar de tine: nu închideai un ochi toată noaptea, îl hrăneai, îi schimbai scutecul. Era o parte din tine.

Scâncea când mergea la grădiniță, pentru că nu dorea să se despartă de mama. Seara, când te întorceai acasă, te întreaba de ce luna merge odată cu voi, de ce pisica miaună, de ce tata tușește și de ce bunica poartă niște sticle pe ochi.

Îți amintești de primele zile de școală când plângea că trebuia să stea toată ziua în bancă. De prima vânătaie. De jocurile pe calculator, care erau atât de simple la început, dar care deveneau din ce în ce mai complexe și nu le puteați înțelege. Timpul zboară repede. Primul telefon, primul SMS primit de la o domniță: „Ce faci?”

Anii au zburat, pentru tine au trecut ca o zi, iar fiul tău a avut parte de o mulțime de evenimente: noi experiențe, dezvoltare personală, sentimente de dragoste, auto-afirmare, dovada că merită tot ce este mai bun.

Ultima zi de liceu… îi aranjezi cravata. Emoții, lacrimi. Merge la studii.

După câteva luni ți-o prezintă pe Maria, apoi pe Ioana. Într-o zi va spune: „Mă căsătoresc cu Elena”.

Și începeți a înțelege: el pleacă, se îndepărtează treptat de voi… Pleacă la ea, la cea care îi va fi alături, care îi va aranja cravata și îi va pregăti micul dejun. Va trebui să acceptați faptul, că fiul tău a crescut și este matur.

Nu interveni în viața lui. Nu-i vizita în fiecare zi, nu verifica cum îi pregătește ea micul dejun, prânzul și cina. Fata ar putea fi lipsită de experiență, de aceea poate greși. Dar el o iubește și o acceptă așa cum este ea. Așa că încearcă s-o îndrăgești și pe ea.

Ia aminte:

1. Fiul tău nu dispare nicăieri, el este în continuare alături de tine, dar se află la altă etapă a vieții: trebuie să lucreze, să aibă copii, să aibă grijă de ei și de iubita sa.

2. Între voi există o legătură puternică pe care nimic nu o poate distruge. El este aproape, este mereu aproape, chiar dacă locuiește în un alt apartament, oraș, țară.

3. Încercarea ta de a-l aduce înapoi, de a-l chema acasă în fiecare zi ca să te ajute, să te întrebe cum te simți, este o manifestare a egoismului tău. I-ai putea distruge, fără să conștientizi acest lucru, viața.

4. Ții la el foarte mult, dar el este cu ea. Bucură-te că sunt fericiți și lasă-i să se bucure de viață. Iar tu încearcă să-i ajuți pe copiii săraci, fă ceea ce îți place, discută cu persoanele care au nevoie de sprijinul tău.

5. Fiul te-a apreciat și îți va aprecia mereu puterea, bunătatea, dragostea și înțelepciunea. Nu-l dezamăgi. Nu te transforma într-o bătrână sâcâitoare și egoistă. Îi vei distruge căsnicia și vei avea doar de suferit. Încearcă să te bucuri de viață și lasă-i și pe ei să facă același lucru.

Sursa: fasingur.info