Cum se îngrijește Crăciunelul, căruia i se mai spune și floarea „Nu mă deranja”

Cum se îngrijește Crăciunelul, căruia i se mai spune și floarea „Nu mă deranja”

Cactusul de Crăciun este o floare cu o varietate de culori, cu frunze cărnoase, care își are originea în America de Sud. Această plantă prinde viață în perioada iernii, în preajma Nașterii Domnului, fapt ce atestă proveniența numelui său. Crăciunelul înflorește doar dacă nu a fost mutat timp de câteva luni din locul inițial.

Pentru a îngriji această plantă, trebuie să țineți cont de câteva aspecte importante:

Crăciunelul are nevoie de multă umiditate și nu suportă solul uscat. Totuși, dacă este udat în exces, rădăcinile sale pot fi afectate. 

Planta nu are nevoie de căldură, ci de multă lumină. Țineți floarea pe balcon sau pe pervaz, la o temperatură ce nu depășește 20 de grade Celsius! Odată ce ați ales locul, nu-l mai mutați!

Solul pentru Crăciunel trebuie neapărat să aibă o structură similară cu cea a cactușilor. Este necesar să combinați nisipul cu pământul de grădină.

Dacă vreți ca planta să înflorească de Crăciun, atunci trebuie să o udați mai rar în luna octombrie, revenind la normal începând cu noiembrie.

Floarea se ține câte 14 ore pe zi la întuneric timp de 2-3 zile, până încep mugurii să se formeze.

Planta înflorește la 12 săptămâni după ce apar mugurii, așa că vă puteți da seama în ce perioadă să faceți procedurile sus-menționate.

După ce florile s-au ofilit, reduceți udarea plantei pentru două săptămâni și tăiați crenguțele pentru a da forma de tufă.

Sursa: healthy-zone.ro