Pentru ca tenul să rămînă moale şi suplu, glandele sebacee produc lipide-secrete. În mod ideal, acestea sunt distribuite uniform pe suprafața feței, formînd un fel de peliculă protectoare. Cu toate acestea, în realitate nu este chiar aşa din mai multe cauze: hormonale, sezoniere, vîrsta determină, modificări ale metabolismului, cantitatea producerii de sebum poate crește, ceea ce duce la pori.

Curăţarea tenului - tot ce trebuie să știți şi un pic mai mult...

Odată cu expunerea la aer se oxidează tubul de grăsime și apare punctul negru numit - comedon. Iar dacă bacteriile înfundă porii, începe inflamaţia şi iată că pe față apare acneea. Imperfecțiunile pielii - nu sunt o chestiune de igienă sau de curățenie, aceasta este o chestiune de îngrijire adecvată. Efectul prea frecvent și agresiv pe piele cu săpun, apă, produse cu alcool duc numai la faptul că regulat produsul de secreție a pielii cade în dezordine şi începe să producă mai multă grăsime. A scăpa de pori, pielуф singură nu poate. Ea are nevoie de ajutor. Procedura de "curățare facială", poate fi comparată cu respirația artificială – fiind eliberaţi de tubul de grăsime, porii cu entuziasm primesc oxigen şi umiditate, răspund în mod eficient la procedurile ulterioare - măşti, masaj.

Ce tipuri de curățare facială există?

Consultarea unui specialist de la un salon de frumusețe, determină nivelul și cauzele problemelor cu porii și vă selectează o metodă eficientă de curățare, care poate face astfel încît vă veți simți din nou bine. Regulat (în medie, o dată pe lună) curăţarea tenului de excesul de produse "exagerate", de curățare facială, se folosesc proceduri de "curățare manuală clasică a feţei", "curăţarea cu ultrasunete", " curățarea facial cu vacuum", " curățarea facială cu laser " sau "curățarea chimică", toate ajută la normalizarea metabolismului și restabilesc stralucirea şi sănătatea pielii. Rămîne doar să alegeţi care este cea mai bună cale pentru pielea dvs.

Una dintre cele mai populare metode de curățare rămîne a fi cea manuală prin curățarea clasică - prin vaporizare avansată (amestec bactericid de abur umed cu ozon), porii se supun la presiunea degetelor cosmetologului, provocînd stoarcerea conținutului din coşurile albe şi punctele negre. Această metodă este considerată în mod tradițional cea mai eficientă pentru problemele cu tenul gras şi cu multe defecte – aşa cum specialistul tratează fiecare por cu mîna, ceea ce în unele cazuri duce la obținerea celor mai bune rezultate.

Principalul concurent al cosmeticii longevive a curățării manuale - a devenit curăţarea tenului prin metoda vacuum. Principala diferență faţă de cea manuală este în aceea că cosmetologul nu foloseşte degetele, ci un tub special conectat la un dispozitiv, care creează o presiune negativă de vid. Acest mic vacuum curăță porii deschişi anterior, scoţînd conținutul lor. Aspirarea este practic nedureroasă şi atraumatică. Cu toate acestea, de multe ori forța de vid nu este suficientă pentru a elibera cele mai dificile zone şi, atunci vă poate oferi aspirarea combinată cu cea manuală. Aspirarea are efect de masaj și de drenaj limfatic, ajutînd la actualizarea stratului superior al epidermei și îmbogățirea aportului de sînge la nivelul pielii feţei, adesea fiind recomandat ca tonic pentru pielea ce începe să se estompeze. Dar atenție - în unele cazuri "vidul" are efect sensibil asupra pielii, lăsînd roșeață și umflături.

Curăţrea cu ultrasunete - metoda non-invazivă de aplicare pe piele cu ajutorul VHF. Pielea se prelucrează cu tonic pe bază de apă minerală sau cu un gel special şi apoi este expusă generatorului de unde. Porii se deschid, murdăria iase la suprafață și este eliminată imediat. Avantajele generatorului constau în capacitatea de a exfolia delicat celulele moarte ale pielii, anti-inflamatorii și în netezirea pielii, făcînd ridurile și cicatricile mai puţin vizibile. O astfel de curățare este ideală pentru a menține o piele tînără, care deja începe să se estompeze. În plus, cu ajutorul ultrasunetelor se poate reglementa producerea de sebum iar porii se îngustează. Curățarea cu ultrasunete - destul de moale și, în ciuda meritelor incontestabile, în prezența defectelor evidente ale pielii se recomandă să se combine cu o metodă de curățare a porilor mai pronunțată, de exemplu, cu cea manuală. În plus, tratamentul cu ultrasunete este contraindicat pielii supusă la armare aurie, în timpul sarcinii, precum și un cazul unui număr de boli, inclusiv vitiligo și benigne.

Curăţarea tenului - tot ce trebuie să știți şi un pic mai mult...

Curăţarea chimică și curățarea cu laser, de fapt, este un peeling (din engleză to peel- a curăţa, a decoji). Principiul lor este similar cu impactul - ambele metode au drept scop îndepărtarea unui strat subțire superior al pielii și nu funcționează în "profunzime". Cu toate acestea, ele sunt, de asemenea, menționate ca proceduri cosmetice de curățare facială, care, curăță suprafața pielii de secrețiile în exces și de celulele moarte. La curățarea cu laser se aplică raza laser cosmetică, ca în cazul alunecării pe suprafața pielii și "mănîncă" din stratul său superior, în acelaş timp reface relieful. Curăţarea chimică (poate fi preparatorie și cu enzime), funcționează pe următorul principiu: substanțele pătrund în epidermă și dizolvă tijele. Metoda preparatorie utilizează pentru curățare acid oleic, acid citric, acid malic, acid glicolic și acid lactic. Pentru cea cu enzime - bromelaina și papaina. Strict vorbind, curăţarea nu implică efecte fizice asupra pielii. Pe faţă se aplică un amestec (adesea - cu acid glicolic), apoi începe curățarea cu o compoziție mai "caustică". Pielea se încălzeşte, se înmoaie şi parțial se dizolvă. La final se aplică pe pielea moale o mască calmantă.

Cine are nevoie de curățarea tenului?

Pentru a înțelege de ce curăţarea profesională periodic e nevoie să fie făcută de toată lumea, aducem mai multe argumente.

Hidratarea naturală a pielii se produce pe canalele speciale, care pe suprafață apar ca pori. În fiecare dintre aceste canale se conține un "sac de grăsime", producătoare de grăsime.

Pielea uscată - rezultatul unei lipse a glandei sebacee, normală - optimală, dar de grăsime – în exces.

Tenul gras de către cosmetologi e considerat "darul lui Dumnezeu" - este mult mai dens, rezistent şi îmbătrîneşte mai tîrziu. Dar, acestui cadou, dacă nu îi este atrasă o grijă corespunzătoare se poate transforma într-un blestem. Cînd sub influența diverșilor factori canalul scoate saboți de grăsime ("pete negre"), există două versiuni.

Secreția funcției mici de lipide de disociere poate opri pur și simplu, să înceteze (aceasta este tipic pentru pielea uscată, cu timpul, poate deveni foarte uscată şi deshidratată). Cea mare problemă, tipică tenului gras, apar iritaţii în jurul canalului "înfundarea". Manifestarea exterioară - acnee. Acneea - este un semnal al organismului în primejdie, iar ignorarea poate fi costisitoare. Astfel, se pare că "prizele" porilor au efect negativ asupra pielii uscate şi grase.

Se crede că la pubertate, acneea - un fenomen obișnuit. "Tineri coşuroşi" - uneori aşa sunt menționaţi adolescenţii. De fapt, "tinerii" nu e obligatoriu să fie "coşuroşi". Și nu este "rău inevitabil", ci o neglijare banală. Sub influenţa "revoluției hormonale", piele de multe ori îşi activează secreţia sebacee, canale nu pot face față cu presiunea crescută, porii se astupă, apar punctele negre. Pur și simplu este necesar periodic de a merge la un cosmetician, de îndată ce a apărut problema, și nu va fi necesar să uscaţi, în zădar tenul cu diverse geluri de piele și tonice la modă. Și, de altfel, se poate rezolva, cu un complex psihologic al băiatului sau fetei va fi mai puțin.

Tenul "normal acum, practic nimeni nu-l are. Persoanele au o tendință fie spre  gras, fie spre uscat, într-o anumită măsură. Cu o curățare profesională periodică (în medie o dată la fiecare trei luni, în cazul în care nu există probleme deosebite) funcțiile naturale ale pielii sunt restabilite. Acest lucru este valabil atît pentru femei cît și pentru bărbați, precum și pentru tineri și vîrstnici. "Puritatea - Sănătatea - Frumusețea" încă nu au fost anulate.

Curăţarea tenului - tot ce trebuie să știți şi un pic mai mult...

Cît de des e nevoie de curățat tenul?

Aceasta depinde de sănătatea pielii tale. Pentru tenul gras, procedura de purificare a pielii extrem de contaminate ar trebui să se petreacă o dată la zece zile. Pentru tenul normal e suficient o dată pe lună.

Mai multe fapte incontestabile

După o curățare a pielii de către un profesionist, toate celelalte proceduri cosmetice, cum sunt cele descriese mai sus sunt "perfecte". Hidratarea, anti-age, de curăţarea a pielii... Pielea reînnoită le percepe cu recunoștință.

La "piele proaspătă" îi merge de minune bronzul. Puteți utiliza un "autobronzant", puteţi merge de cîteva ori în solar - recurge la efectul pielii de aur, vă va fi garantat.

Tenul curat - o bună fundație pentru machiaj. Artiştii make-up nu în zădar sunt atît de vanitoşi, insistă că clienții lor să folosească serviciile de "curățare la salon".

Cosmeticienii recomandă să nu ne oprim la rezultatele obţinute iar între procedurile de curățare, între ședințele de masaj facial cu o mască hidratantă sau hrănitoare. Un astfel de "antrenament", pentru tenul feţii, contribuie la îmbunătăţirea regenerării pielii, și ca consecință – se autocurăţă.

Sănătate și tinereţe dvs pentru mulţi ani!