Crema scumpă și de marcă nu are rezultatele dorite? Este posibil că o aplicați incorect! Se pare că aplicarea corectă a produselor cosmetice este o adevărată știință!

De ce crema nu are efectul așteptat? 6 cauze probabile

Greșeala 1: Aplicați crema pe o piele nepregătită

Fetele tinere și femeile în vârstă aplică de obicei crema pe față imediat după spălare. Și bine fac! Doar că manipulațiile cu apă și spumă nu sunt întotdeauna suficiente pentru piele. Dacă aceasta este grasă, poroasă, prezintă puncte negre sau coșuri, curățarea trebuie să fie mai profundă!

Ce să faceți? Să curățați pielea în funcție de tipul acesteia. Pielea uscată, de regulă, este mai subțire ca alte tipuri, de aceea spălatul regulat dimineața și seara și peelingurile săptămânale sau bisăptămânale sunt suficiente. Crema va acționa bine și îi va oferi toate componentele ei hrănitoare. În schimb în cazul pielii grase și combinate, abordarea trebuie să fie alta. Spălatul de dimineață și seară trebuie completat cu curățări profunde cu ajutorul peelingurilor și scruburilor – de 2-3 ori pe săptămână, cu regularitate, la care se adaugă folosirea benzilor împotriva punctelor negre. În plus, puteți face băi de aburi, după care să curățați pielea, dar această procedură este mai bine să o faceți la cosmetolog.

Greșeala 2: Aplicați prea multă cremă

Aplicarea cremei în strat gros vorbește despre „generozitatea” dumneavoastră și grija față de piele. Dar, credeți-mă, nu aveți nevoie să o faceți! Folosiți cremă doar atât cât să acopere suprafața într-un strat subțire și uniform. Prea multă cremă înseamnă nu doar cheltuieli inutile, ci și o metodă garantată de a vă crea probleme suplimentare. Amintiți-vă de sfatul cosmetologilor de a îndepărta excesul de cremă cu ajutorul unui șervețel! Crema în exces, rămasă pe piele, se amestecă cu secrețiile acesteia și murdăria din mediul înconjurător, înfundând porii și formând dopuri. Și asta nu e tot! Machiajul aplicat peste un strat gros de cremă se ia ușor, se întinde și se adună în cutele pielii.

Ce să faceți? Să manifestați moderație în folosirea cosmeticelor! Mai mult este dușmanul lui mai bine! Pentru hidratarea pielii este suficientă o cantitate de cremă de mărimea unui bob de mazăre.

De ce crema nu are efectul așteptat? 6 cauze probabile

Greșeala 3: Sunteți prea consecvente în folosirea produselor

Fără îndoială, este un adevărat noroc să găsești produsul potrivit pentru piele. Dar să îl folosiți ani la rând este totuși o greșeală! Starea pielii se schimbă cu vârsta, și nu vorbim aici doar despre îmbătrânire. Se schimbă și necesitățile pielii: tegumentele reacționează la factorii externi (de exemplu, perioada anului) și interni (administrarea anumitor medicamente, boli cronice). Pentru ca pielea să fie proaspătă și să strălucească de sănătate, trebuie să o „ascultați” și să îi simțiți pulsul!

Ce să faceți? Să adaptați procedurile de îngrijire de cel puțin două ori pe an. La schimbarea anotimpurilor, atunci când vin frigurile sunt înlocuite de căldură și viceversa. Și imediat ce ați observat o înrăutățire a stării pielii. De exemplu, pielea normală începe să se usuce, iar cea combinată devine grasă.

Greșeala 4: Folosiți cremă din frigider

Obiceiul de a păstra crema la frigider a fost introdus de blogerii beauty. Tinerele care învață „frumusețe” din clipurile de pe YouTube sunt convinse că această măsură îi mărește durata de viață. Însă această părere este greșită – pe eticheta cremelor este indicată, de regulă, temperatura optimă pentru fiecare produs. Respectați recomandările și doar atunci produsele cosmetice își vor păstra calitățile și proprietățile.

Ce să faceți? Să ascultați doar opinia producătorului și să păstrați cremele conform indicațiilor de pe etichete. Rețineți: substanțele active din compoziția produselor acționează mai bine dacă acestea sunt aplicate la temperatura camerei. Cosmetologii ne sfătuiesc chiar să încălzim crema prin frecare între degetele mare și arătător înainte de a o aplica pe piele.

Singura excepție de la regulă o prezintă cremele pentru pleoape. Unele dintre ele, de exemplu cele împotriva cearcănelor și edemelor de sub ochi, trebuie păstrate, într-adevăr, la rece. Aplicate la temperaturi scăzute, ele tonifică pielea pleoapelor și îndepărtează edemele.

De ce crema nu are efectul așteptat? 6 cauze probabile

Greșeala 5: Ignorați regulile de folosire a cosmeticelor naturiste

Cosmeticele naturiste și organice de calitate se deosebesc de cele cu componente sintetice nu doar prin compoziție, ci și prin particularitățile de aplicare. Ținând cont de faptul că produsele naturiste nu conțin conservanți chimici, termenul lor de păstrare este mic. Uneori femeile, din neștiință, reduc acest termen, și așa mic, de exemplu atunci când iau crema din borcănaș cu degetele.

Ce să faceți? Să țineți cont că, oricât de curate ar fi mâinile, mai bine să nu luați crema cu degetele. Pentru aceasta există spatule și lingurițe speciale. Bacteriile care pot rămâne pe mâini chiar și după spălarea lor cu săpun pot intra în reacții chimice cu ingredientele cremei, modificând astfel compoziția acesteia.

Greșeala 6: Nu țineți cont de particularitățile substanțelor active

Substanțele active din compoziția cosmeticelor au, de regulă, propriile particularități de utilizare. De exemplu, cremele cu glicerină și acid hialuronic nu trebuie folosite în caz de umiditate scăzută (mai puțin de 60%), deoarece au proprietatea de a absorbi apa din straturile adânci ale pielii, dacă mediul înconjurător este insuficient de umed. De aceea o astfel de cremă utilizată în încăperi calde și uscate va dăuna pielii, uscând-o și mai mult.

Iar cremele populare cu antioxidant sub formă de vitamina C și retinol nu se recomandă a fi folosite pe timp de zi în sezoanele calde, pentru că pot favoriza pigmentarea tegumentelor. Perioada ideală pentru utilizarea lor este noaptea.

Ce să faceți? Înainte de a aplica o cremă nouă, discutați compoziția ei cu specialistul cosmetician. Medicul vă va explica acțiunea fiecărui component și vă va recomanda un program ideal de folosire. Și, rețineți, rezultatele unei creme hidratante de calitate ar trebui observate după o săptămână, iar ale cremei antiage –doar după o lună-o lună și jumătate.

De ce crema nu are efectul așteptat? 6 cauze probabile

Sursa