Coafuri care nu îți afectează parul - fără ondulator, placă de îndreptat sau perie rotativă

Coafuri care nu îți afectează parul - fără ondulator, placă de îndreptat sau perie rotativă

Este adevărat că ondulatorul, placa de îndreptat, dar și peria rotativă ne ajută să obținem coafuri ce pot fi ușor confundate cu unele realizate de specialiști, însă la fel de adevărat este și că acestea îți afectează structura firului de păr. Specialiștii în domeniu ne recomandă să folosim placa, ondulatorul și alte dispozitive de coafat similare numai la ocaziile speciale, nu în fiecare zi. Asta nu înseamnă însă că nu îți poți coafa părul, ci că trebuie să găsești metode care să nu fie atât de dăunătoare pentru părul tău.

Iată câteva idei de coafuri de efect, însă ușor de realizat, fără placă, ondulator sau perie rotativă:

Coafura boho cu mini-coc și împletitură – părul tău este de neîmblânzit și fără placă sau ondulator pare ciufulit, având o textură care nu e nici ondulată, dar nici dreaptă? Profită de acest aspect și fă-ți o coafură boho-chic. Pentru aceasta ai nevoie de păr mediu sau lung, altfel nu vei reuși să îți prinzi părul așa. Prinde-ți calota într-o coadă mai jos de creștetul capului. Transformă coada în coc, iar restul părului lasă-l liber, pe umeri. Împletește apoi, pe o parte și pe alta a capului, câte o coadă nu mai groasă de un deget. Vei obține o coafură simplă, dar cu un aer deosebit, pe care o poți purta fie într-o zi oarecare, fie la o ocazie specială.

Bucle cu agrafe – vrei să ai bucle bine definite și nu îți imaginezi că le poți obține fără ondulator? Ei bine, dacă femeile din anii ’20 puteau să facă asta, și tu o poți face. Împarte-ți, după baie, părul în multe secțiuni. Ondulează fiecare șuviță în parte, apoi fixeaz-o de scalp cu ajutorul unei agrafe simple. Dupa ce îți prinzi așa tot părul, îți poți prinde o eșarfă pe post de turban ori poți purta o cască de duș, astfel încât să nu ți se ciufulească peste noapte părul. Dimineața desprinde-ți fiecară șuviță de scalp și încheie coafura cu ajutorul degetelor. Poți folosi puțină spumă de păr pentru definirea buclelor.

Păr prins pe jumătate cu clama, în stilul anilor ’90 – pune-ți câteva picături de ulei de păr în palmă, apoi încălzește-l prin frecarea ambelor palme. Aplică apoi uleiul de pe palme pe păr, evitând însă rădăcina pentru a nu accelera îngrășarea părului. Uleiul de păr va „potoli” firele de păr rebele, oferind podoabei tale capilare un aspect îngrijit. Ia apoi partea de sus a părului și prinde-o într-o coadă, pe care o fixezi cu o clamă, în stilul anilor ’90. Pentru un plus de volum, poți tapa înainte calota, folosind și puțin fixativ pentru a te asigura că volumul persistă.

Coc răsucit – această coafură este ideală pentru zilele în care nu ai timp să îți speli părul. Prinde-ți părul strâns într-o coadă în vârful capului. Folosește un burete de coc, iar apoi trage într-o parte tot părul și fixează din loc în loc cu agrafe de coc. În acest fel, vei obține un coc într-o parte, cu un aspect extrem de șic.

Dacă renunți la placă și ondulator sau măcar limitezi utilizarea acestora, părul va arăta pe zi ce trece mai bine și va fi chiar mai ușor de coafat. Hidratează-l corespunzător în fiecare zi, folosește săptămânal măști de hidratare și nu uita nici de tratamentele de îngrijire din saloanele de înfrumusețare.

Sursa