Cele mai sănătoase orașe din lume

Cele mai sănătoase orașe din lume

Parisul este oraşul turistic cu cele mai multe opţiuni pentru o viaţă sănătoasă. Capitala Franţei a obţinut cel mai mare punctaj în clasamentul unui site de specialitate. Au fost luate în considerare mai multe criterii: numărul de centre de relaxare și tratament, restaurantele în care pot mânca vegetarienii, sălile de sport, dar şi numărul mediu de ore cu soare şi preţul unei vacanţe.

Orașul Paris nu îşi atrage vizitatorii doar cu muzeele, croazierele pe Sena sau cartierele boeme. Capitala Franţei are şi aproape 900 de spa-uri, pe care turiştii le pot vizita pentru a se relaxa. Asta după ce au vizitat măcar unul dintre cele 139 de parcuri. Bucătăria franţuzească fină poate fi şi în variante vegetariene. Mai mult de 1.300 de restaurante din Paris oferă meniuri vegane, scrie Digi24.

Oraşul thailandez Chiang Mai are nu mai puţin de şapte spa-uri pe kilometru pătrat, aproape 250. În cea mai renumită staţiune montană din Thailanda turiştii pot mânca la unul dintre cele 307 restaurante vegane. Cu mai mult de 2.500 de ore însorite pe an şi preţul mediu pentru o noapte de cazare de doar 40 de dolari pe noapte, Chiang Mai este pe al doilea loc în clasament.

La Barcelona, turiştii se pot relaxa în unul din cele peste 500 de centre SPA din oraş. Sunt aproape 1.400 de restaurante vegane în capitala catalană şi 32 de centre de yoga. Asta dacă oamenii nu vor să profite de plajele din Barcelona, care beneficiază de mai mult de 2.500 de ore însorite pe an.

De asemenea, printre primele zece oraşe pentru vacanţe sănătoase sunt San Francisco şi Miami. Deşi au mai mult de 3.000 de ore cu soare, oraşele americane sunt scumpe, o noapte de cazare la Miami costă, în medie, 320 de dolari.

Mai aproape şi mai ieftin este însă la Lisabona. Cazarea medie pe noapte în oraşul portughez este de 97 de dolari. Sunt şi acolo sute de restaurante vegane, săli de yoga şi pilates şi mult soare: mai mult de 2.800 de ore pe an.

Sursa: agora.md