Dacă doriți să slăbiți și vă gândiți cum să micșorați caloriile consumate, nici nu vă gândiți să faceți asta pe seama micului dejun. Potrivit ultimelor cercetări, la care au participat în jur de 3000 de persoane, care au slăbit cel puțin cu 15 kg într-un an, în jur de 75% dintre acestea iau dejunul zilnic și cca 90% cel puțin de 5 ori pe săptămâna.

Micul dejun – prima cale spre slăbire

Așa dar de ce micul dejun ajută în procesul de slăbire?

Reducerea senzației de foame. Dacă veți lua de dimineață un dejun sănătos, veți micșora considerabil senzația de foame pe parcursul întregii zile, astfel încât veți putea evita o supraalimentare la prânz. De asemenea, este posibil, că veți reuși să vă abțineți de la o gustare în fast-food-ul din preajmă sau ronțăitul alunelor, pesmeților și altor gustări nesănătoase cu un conținut mare de calorii, lucru care duce la depunerea de grăsimi.

Atitudine corectă. După un dejun sănătos și benefic, precum terciul de ovăz sau fructele, vă programați organismul pentru toată ziua în vederea consumului unor produse benefice. Psihologii spun, că în acest caz, există mai multe șanse, că veți mânca la prânz bucate din legume și nu din carne, iar un măr va fi perfect în calitate de gustare între mesele principale, și nici într-un caz nu veți cumpăra un pachet cu cipsuri.

Mai multă energie. Este evident, că odată ce primiți un dejun sănătos, organismul dvs. se va umple de energie, pe care cel mai probabil veți dori să o cheltuiți pe exerciții fizice: să alergați, să urcați scările pe jos sau chiar să vă plimbați în loc să mergeți cu taxiul. Acest lucru se întâmpla deoarece, ați suplinit rezervele de glicogen, care se folosește la suplinirea imediată a mușchilor cu energie.

Cu regret, modul nostru de viață face ca luarea micului dejun să fie o sarcină irealizabilă. Mulți doresc să ia dejunul, însă sunt nevoiți să mănânce în drum spre serviciu. Vă propunem câteva idei, care vă vor ajuta să reușiți să mâncați de dimineață chiar dacă sunteți foarte ocupat.

1. Pregătiți dejunul din timp. Spălați și aranjați în containere ingredientele pentru pireuri, coaceți seara checuri din dovleac, iar cel mai bine utilizați inovațiile tehnologice – cum ar fi aparatele de gătit cu abur. Acest dispozitiv permite încărcarea preventivă a produselor și fixarea orei, iar dimineața veți avea un terci aromat sau orice altă mâncare după preferință.

2. Începeți de la puțin. Asta pentru că puțin este mai bine decât nimic! Încercați să mâncați un iaurt sau un fruct. Acest lucru nu va lua mult timp. Ulterior, când aceasta se va transforma într-o obișnuință, adăugați produse și primiți un dejun complet.

3. Treziți-vă mai devreme. 10 minute – este atât de puțin și totodată atât de mult!. Dacă veți dormi cu 10 minute mai puțin, puțin probabil că veți pierde mult, în schimb veți reuși să mâncați. Bucurați-vă de consumul alimentelor și ascultați concomitent muzică, citiți un ziar, iar dacă aveți posibilitate – ieșiți la aer curat și savurați din prospețimea dimineții.

4. Faceți o tradiție. Alegeți câteva rețete preferate și nu veți avea bătaie de cap ce să gătiți pentru dejun. Și desigur, dvs. întotdeauna puteți adăuga orice produs la mâncarea de bază.

Micul dejun – prima cale spre slăbire