Chiar și cea mai scurtă dietă de detoxifiere se recomandă de efectuat nu mai mult de 2 ori pe an. Programul de curățare a organismului durează în mediu o săptămâna, însă nescită o perioadă de pregătire, dar și o perioadă de ieșire din dietă. De menționat, că toate cele trei etape sunt importante în egală măsură. De aceea, pregătiți-vă să consacrați o lună acestei proceduri: două-trei săptămâni va dura procedura de pregătire pentru dieta de detoxifiere, o săptămână – dieta propriu-zisă și încă o săptămână ieșirea din dietă. În timpul unei diete de detoxifiere puteți scăpa de 2-5 kilograme nedorite. În cadrul acestei proceduri de curățare, organismul începe să consume depunerile de grăsimi pentru obținerea energiei. Iar pentru un rezultat și mai bun în procesul de slăbire este important să respectați regimul de pregătire și să urmați regimul alimentar pe parcursul întregii diete.

Reguli de bază în dieta de detoxifiere

Perioada de pregătire este foarte importantă și trebuie să aveți o atitudine serioasă față de acest proces. În această perioadă alcătuiți-vă regimul alimentar, reieșind din următoarele reguli:

La dejun pregătiți o infuzie de ceai din ierburi, iar mâncarea principală pentru început poate fi:

* terciul de ovăz fiert pe apă fără sare

* salata din fructe (mere, citrice)

* sucuri fresh din legume și fructe

Prânzul și cina o pregătiți luând în calcul următoarele recomandări:

* salata din legume să fie stropită cu suc de lămâie și o lingură de ulei de măsline.

* adăugați în salate germeni de grâu sau semințe.

* sunt permise terciurile pe apă

* odată sau două ori pe săptămână sunt premise mâncărurile bogate în proteine preparate la abur (piept de pui, peștele alb) .

 * pâinea trebuie să fie din cereale integrale

* preparați bucate din boboase (fasole, linte)

* mâncați un fruct care să nu fie dulce

* beați ceai din ierburi (anason, fenicul, păpădie, mentă, lemn dulce, oregano, frunze de afine) și un ceai cu ghimbir și lămâie – care va accelera metabolismul.

* adăugați în mâncăruri verdeață de pătrunjel și țelină.

Reguli de bază în dieta de detoxifiere

Ieșirea este acolo unde e și intrarea.

Este foarte important să vă pregătiți organismul pentru dieta de detoxifiere. Nu însă mai puțin important și corect este să ieșiți din procedura de curățare.

Recomandare: următoarele 5-7 zile după dieta de detoxifiere trebuie să vă alimentați aproape la fel, ca și în etapa de pregătire.Ulterior, puteți trece treptat la un regim alimentar obișnuit, majorând nivelul de calorii în alimentație.

De asemenea, fiți atenți: dietologii recomandă pe perioada dietei de detoxifiere să renunțați la eforturile fizice. Asta pentru că în timpul procedurii de curățare, organismul este supus unui stres și nu merită să-l expuneți unui supra efort. Așteptați până la finalizarea dietei de detoxifiere și reluați fitnessul sau sportul.

La efectuarea cu succes a unei diete de detoxifiere contribuie somnul suficient (culcați-vă cât mai devreme posibil).

Reguli de bază în dieta de detoxifiere

* un cocktail de curățare din legume, care reprezintă un amestec din 250 ml de suc de morcov, 100 ml. suc de sfeclă, 50 ml. pireu din conopidă sau broccoli și 3-4 felii de usturoi. Cocktailul poate fi păstrat la frigider, fiind consumat în timpul zilei.

* Dacă aveți tărie de voință lăsați-vă de fumat în timpul procedurii de curățare a organismului și neapărat uitați de alcool, zahăr, sare, deserturi sau bucate prăjite.

* Meniul la intrarea și ieșirea din dieta de detoxifiere teuie să fie alcătuit din bucate preparate a abur sau fierte.