mamaplus

Încă o sportivă din Moldova va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo

-
//
18.07.2019

Avem un motiv de mândrie! Atleta moldoveană Zalina Petrivskaya s-a calificat la Olimpiada de la Tokyo (2020) la proba ciocan. Ea a obținut biletul olimpic de acreditare la concursul internațional de la Kiev (Ucraina), unde s-a clasat pe primul loc cu rezultatul 72,84 metri.

mamaplus

Zalina Petrivskaya este a treia atletă moldoveană care a cucerit dreptul de a participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Anterior, normativele de calificare au fost îndeplinite de maratonista Lilia Fisikovici, care a obţinut baremul olimpic la Virgin Money London Marathon 2019 pe 28 aprilie, iar Dimitriana Surdu (aruncarea greutăţii) a obţinut calificarea la Campionatele Internaționale ale României, în Cluj Napoca, pe 7 iunie 2019. 

Zalina Petrivskaya (nume de fată Marghieva) s-a clasat pe locul cinci la Campionatele Mondiale de atletism pentru tineret din 2005, pe locul patru la Campionatele Mondiale de atletism de juniori din 2006 și pe locul cinci la Campionatele Europene.

Menționăm că Zalina a fost desemnată de Comitetul Național Olimpic, în urma unui concurs, drept cea mai frumoasă sportivă a anului 2012.

Sursa: a-tv.md