mamaplus

Moldoveanca Olga Gudima a traversat strâmtoarea Bosfor în mai puţin de o oră

-
//
12.08.2019

Sportiva a traversat strâmtoarea Bosfor în mai puţin de o oră şi a obţinut argintul la una dintre cele mai spectaculoase competiții de înot, care a avut loc în Turcia în data de 21 iulie.

mamaplus

Maestrul în sport şi multipla recordmenă a Moldovei, Olga s-a clasat pe locul doi la "Bosphorus Cross Continental Swim", unde a concurat cu circa 2400 de înotători din 90 de ţări ale lumii.

"Am participat pentru a doua oară în această cursă. De două ori am obținut medalia de argint şi tot de atâtea ori am încercat să obţin aurul. Anul acesta, practic, am luat argintul cu mare efort. Toată distanţa am concurat cu o fată care înota alături de mine, ea s-a dovedit a fi din Ucraina. Aproape 5 kilometri am înotat umăr la umăr", a spus înotătoarea, Olga Gudima.

De mai bine de 30 de ani, Olga este profesoară de înot la o şcoală sportivă din Capitală. Ea are în palmares aproximativ 80 de elevi de diferite vârste. Cel mai mic are doar 8 luni. Potrivit sportivei, înotul se potrivește tuturor. Pentru a se menţine în formă, Olga se antrenează zilnic în piscină şi se alimentează corect, astfel că şi în vacanță fiecare înot se transformă într-o cursă.

Sursa: publika.md