3 trucuri care previn apariția cariilor și îngălbenirea dinților

3 trucuri care previn apariția cariilor și îngălbenirea dinților

Prin câteva metode foarte simple îți asiguri un zâmbet frumos și o dantură sănătoasă. Stabilește-ți aceste reguli și introdu-le în rutina zilnică. Vei avea numai de câștigat!

3 trucuri care previn apariția cariilor și îngălbenirea dinților

Evită să mănânci des între mese

Gustările sunt bune, dacă alegi fructe, brânzeturi, semințe, nuci, dar nu și dacă sunt mai mult de 2 pe zi.

Dacă ronțăi adesea, dantura va fi în permanență în contact cu alimentele și riști să-ți fie afectat smalțul acestora.

Dinții sunt supuși permanent acizilor înainte de a avea timp să se remineralizeze după masa de dinainte. De asemenea, dantura produse mai puțină salivă care să combată acizii.

Atenție!

Același efect au și băuturile dulci, carbogazoase pe care le sorbi între mese. Pe termen lung, te supui riscului de apariție a cariilor dentare.

Redu consumul de dulciuri

Alimentele care se lipesc cu ușurință de dantură, dulciurile mai ales sunt vinovate pentru apariția cariilor. Acestea provoacă un tip de acid care afectează sănătatea dentară. 

Sucurile, chiar și cele naturale, acadelele, bomboanele, îndeosebi acelea cu caramel și biscuiții aderă de suprafața dentară și distrug smalțul dinților.

Cu cât întârzii mai mult periajul dentar după consumarea dulciurilor, cu atât mai mult acestea favorizează apariția afecțiunilor dentare. 

Clătește-ți gura după fiecare masă

Îți menții sănătatea dentară printr-o igienă bună. Cel mai simplu lucru pe care-l poți face după ce mănânci orice este să clătești gura de câteva ori cu apă plată sau de 1-2 ori pe săptămână cu apă de gură.

Acest gest îți scade nivelul de bacterii cu 30%, deci se reduce și riscul de afecțiuni dentare.

De reținut!

Periajul dinților de 2-3 ori pe zi, câte 3-5 minute trebuie să facă parte din rutina zilnică menită să-ți protejeze dantura.

Sursa: clicksanatate.ro