Diversificarea alimentației la bebeluși – metoda JAPONEZĂ

Diversificarea alimentației la bebeluși – metoda JAPONEZĂ

Diversificarea trebuie începută cu o linguriță din alimentul nou pentru copil. Treptat, cantitatea se mărește până ajunge la o masă pe zi. Este obligatoriu ca după masă copilul să bea lapte matern. Astfel alimentele sunt digerate mai repede și mai ușor. Recomandările pediatrilor sunt asemănătoare în multe țări. Însă particularitățile naționale și tradițiile seculare introduc anumite corectări.

În Japonia se consideră că, până la un an, micuții nu au nevoie de altă mâncare, pe lângă laptele matern sau laptele-praf special adaptat. Pediatrii nu recomandă înlocuirea laptelui cu alte alimente. Diversificarea are alte sarcini: să învețe copilul alte lucruri: să mestece, să muște, să înghită…

La 5-6 luni, scopul este de a învăța copilul să mănânce cu lingurița (piure de legume sau terci).

La 7-8 luni, sarcina este de a învăța micuțul să mestece alimente moi.

La 9-12 luni, scopul este de a mesteca și a înghiți alimente tari (măr, morcov, crackeri).

Pentru japonezi nu este atât de important cât a mâncat copilul, mult mai important este ca el să învețe să facă acest lucru. Iar pentru ca să nu rămână flămând, copilului i se dă lapte matern sau lapte-praf.

Sursa