mamaplus.md

Hernia ombilicală la bebeluși. Când este necesară intervenția medicului?

-
//
14.01.2019

Dacă observi la cel mic o umflătură în jurul ombilicului, te poți confrunta cu hernia ombilicală la bebeluși. Înainte de a-i cădea resturile de la cordonul ombilical, poți observa că zona din jurul buricului este mai umflată atunci când plânge. De asemenea, după ce aceste resturi cad, în loc rămâne o gâlmă.

mamaplus.md

Ce cauzează hernia ombilicală la bebeluși?

În timpul sarcinii, cordonul ombilical conectează placenta de mușchii abdominali ai bebelușului printr-o mică gaură. De obicei, aceasta se închide după naștere. Totuși, există cazuri în care această deschizătura nu se acoperă, iar intestinele pot ieși în afară.

Atenție! Modul în care doctorul se ocupă de cordonul ombilical la naștere nu influențează sub nicio formă apariția herniei ombilicale la copii.

Ce simptome are hernia ombilicală la bebeluși?

Îți poți da seama dacă bebelușul are hernie atunci când plânge, tușește sau urmează să aibă scaun.

Atunci, abdomenul se contractă și buricul poate ieși în afară. De cele mai multe ori, hernia nu doare. Dar trebuie să urmărești dacă nu cumva intestinele par a fi rămas blocate în deschizătură și nu mai intră înapoi în abdomen.

Această condiție poartă numele de hernie încarcerată și este nevoie de intervenție medicală de urgență. De asemenea, fenomenul este însoțit de umflarea abdomenului bebelușului, durere și chiar decolorarea buricului. Mergi de urgență la spital dacă bebelușul tău prezintă simptomele descrise mai sus.

Citește continuarea pe sfatulparintilor.ro