Meniu hipoalergic pentru mama care alăptează la sân: lista produselor

Meniu hipoalergic pentru mama care alăptează la sân: lista produselor

-
//
23.02.2015

Dacă sunteți o mamă care alăptează la sân, atunci rețineți, tot ceea ce mâncați și beați, aerul pe care îl respirați – totul ajunge la copil! Organismul dvs. doar adaptează și divizează toate cele consumate în nutrienți, care ajung integral în laptele matern. În practică asta înseamnă, că toate componentele produsului ajung fără excepție la copil, de aceea este foarte important, ca mama care alăptează să opteze în prima jumătate de an de viață a bebelușului pentru produse cu un nivel mediu sau scăzut de alergeni citate.

Meniu hipoalergic pentru mama care alăptează la sân: lista produselor

Produsele cu un nivel sporit de alergeni citate, trebuie să fie consumate de mama care alăptează foarte rar și totodată să fie atentă la reacția copilului. Varianta optimă este, ca în primele câteva luni după naștere, mama să respecte o dietă hipoalergică, deoarece riscul dezvoltării unor reacții alergice false este foarte mare din cauza imaturității florei la bebeluș. Lista ”neagră” și ”albă” a produselor

Pentru ca alimentația dvs.să răspundă integral nevoilor propriului organismu și să permită alăptarea la sân a bebelușului, în regimul zilnic trebuie să fie prezente toate grupele de produse principale: carne (pește), crupele, produsele lactate, uleiuri, legume, fructe. Regimul alimentar al dvs. însă trebuie să fie hipoalergic. Să trecem în revistă cele mai beneficie și inofensive produse hipoalergice din fiecare grupă.

Carne – de curcan, de iepure sau de porc fără grăsimi – pot fi consumate. Iar de la carnea de vită, pui sau pește ar fi bine să vă abțineți.

Crupele – ovăz, hrișca, uneori bucate din făină de grâu, macaroane din soiuri tari de grâu – nu provoacă suspiciuni!

Atenție! Produsele lactate conțin un nivel sporit de alergenicitate. Ele pot fi prezente în regimul alimentar al bebelușului doar în cazul în care, micuțul nu are alergie la proteina laptelui de vacă. Produsele optime din această grupă sunt: brânza și iaurtul fără aromatizatori și coloranți, chefirul, laptele acru și laptele covăsit.

Uleiul vegetal – de porumb doar în salate proaspete, de măsline (doar extravergin) atât în salate cât și pentru prelucrarea termică, untul topit și untul (în cazul lipsei la copil a reacției la produsele lactate) poate fi consumat în formă naturală.

Legumele – conopida, varza de Bruxelles, varza de Pekin, morcovul, toate verdețurile, spanacul, cartofii și alte legume.

Fructe – banane, pere, prune uscate, coacăza, merele.

Meniu hipoalergic pentru mama care alăptează la sân: lista produselor

Cine este vinovatul?

La vârsta de 6-9 luni reacțiile alergice la produsele alimentare cel mai probabil vor apărea pe față, frunte, gât, în timp ce erupțiile cutanate pe funduleț vor indica mai degrabă asupra unei reacții de contact cu scutecele și alte produse pentru îngrijire a bebelușului.