Una dintre cele mai frumoase, dar și dificile experiențe ale unei proaspete mămici este alăptarea. Și asta pentru că unele detalii nu ni le dezvăluie nici medicul, nici moașa, nici rudele care au trecut prin această etapă. Un ajutor de încredere în procesul de alăptare este pompa de sân. Iată în ce situații ar trebui să o folosești!

mamaplus

Lapte matern insuficient

Da, aceasta este cea dintâi situație ce necesită ajutorul pompei de sân. Din câte se pare, imediat după naștere hormonul "vinovat" cu secreția laptelui matern (prolactina) începe să-și regleze funcția, astfel încât receptorii prolactinei să se multiplice productiv. Pompa de sân te ajută să-ți golești complet sânii; senzația aceasta funcționează ca un transmițător pentru glandele mamare, astfel încât să crească producția de lapte matern.

Lactație abundentă

Un alt semn care necesită o pompă de ajutor este lactația abundentă. Se poate întâmpla ca producția de lapte să nu fie direct proporțională cu cererea bebelușului, ci considerabil mai mare. Asta nu înseamnă altceva decât că trebuie să folosești pompa pentru a extrage laptele pe care micuțul nu l-a putut consuma. Foarte important! După fiecare masă trebuie să golești complet sânii pentru a evita angorjarea sânilor, sau înfundarea canalelor.

"Furia laptelui"

Este o problemă ce apare de regulă la începutul alăptării, caracterizată printr-un dezechilibru între cererea copilului și producția glandelor mamare. Bebelușul nu mănâncă suficient, iar cantitatea considerabilă de lapte rămas în sâni provoacă așa numita "furie a laptelui". Sânii devin sensibili, dureroși la atingere și au temperatură ridicată. Un bun ajutor pentru ameliorarea simptomelor este golirea completă a sânilor cu ajutorul unei pompe de sân manuală sau electrică, evitând astfel blocarea glandelor mamare.

Mameloane sensibile și dureroase

Orice mămică își dorește să-și alăpteze cât mai mult micuțul, dat fiind faptul că laptele matern are în compoziție o combinație specială de vitamine, minerale și nutrimente mult necesare creșterii armonioase a copilului. În ciuda acestei dorințe, procesul de alăptare devine este îngreunat odată cu apariția primilor dințișori ai copilul și din ce în ce mai dificil pe măsură ce dentiția se dezvoltă. Mameloanele devin sensibile la atingere și pot prezenta leziuni dureroase ce au nevoie de o îngrijire atentă pentru a evita apariția infecțiilor. Și de acestă dată intervine ajutorul pompei de sân, prin intermediul căreia extragi dozele de lapte matern de care piticul tău are nevoie, continuând cu succes hrănirea cu laptele pe placul copilului.

Întoarcerea la viața profesională

Ei bine, da, vine și acest moment în viața oricărei mămici. Mai devreme sau mai târziu, trebuie să te întorci la locul de muncă. Dacă schimbarea se produce înainte ca cel mic să renunțe la mesele cu lapte matern, vei avea cu adevărat nevoie de o pompă de sân, prin care să-i asiguri în continuare hrana mezinului familiei.

Sursa