Organizația Mondiala a Sănătății recomandă ca în primele șase luni de viață, bebelușul să fie hrănit numai cu lapte matern. Potrivit Institutului Clinic Mayo, laptele matern proaspăt își menține proprietățile până la 6 ore, cu condiția că în încăpere să nu fie cald, iar dacă temperatura este mai ridicată, limita este de 4 ore.

mamaplus

Greșeli de evitat în păstrarea și utilizarea laptelui matern:

1. Se amestecă laptele proaspăt cu cel congelat
Se pot amesteca, atât timp cât ambele sunt din aceeași zi. Înainte de combinare, ar trebui să te asiguri că ambele lichide au o temperatură similară, astfel încât cel mai recent trebuie să se răcească.

2. Fără apă
Primăvara sau vara ești tentată să-i dai copilului puțină apă, dar acest lucru poate provoca diaree și malnutriție, potrivit unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății.

3. Biberonul cu lapte înghețat nu se pune la soare sau în cuptorul cu microunde
Unele părți pot fi reci și anticorpii pe care îi conține se pot distruge. Cel mai bine este să pui recipientul în frigider și să-l lași să se dezghețe peste noapte.

4. Schimbarea culorii
Institutul Clinic Mayo susține că culoarea laptelui matern variază în funcție de ceea ce mănâncă mama și același lucru se întâmplă atunci când este înghețat. Nu te speria! Dar dacă, totuși, nu ești sigură că este bun, nu îl da bebelușului.

Sursa