Pepenele galben este la mare căutare în timpul verii. Fructul aromat are cel mai mare conținut de vitamina A. Medicii atrag, însă, atenția - pepenele galben ne poate îmbolnăvi și de aceea ne sfătuiesc să spălam foarte bine coaja înainte de a-l consuma.

mamaplus

"Coaja pepenelui galben poate fi infestată cu bacteria Salmonella, motiv pentru care este bine să spălați fructul sub jet abundent de apă, înainte să îl tăiați. Dacă îl consumați în stare proaspătă, nu adăugați zahăr sau alte ingrediente", potrivit specialiștilor.

În urma toxiinfecției alimentare cu salmonella poate să apară iritația și inflamația tractului digestiv, ceea ce determină dureri abdominale severe, greață, febră și diaree. Intoxicația alimentară cu salmonella poate să declanşeze complicații grave la persoanele cu un sistem imunitar slăbit.

Pepenele galben, medicament natural

Specialiștii mai spun că atunci când este consumat corect, pepenele galben este un medicament natural care previne o serie de afecțiuni. Fructul are un conținut mic de calorii (doar 34 pentru 100 de grame) și de grăsimi, dar o concentrație generoasă de vitamine, minerale și fibre.

Sursa