Deși micuţii sub vârsta de 13 ani nu au permisiunea tehnică de a folosi site-uri de socializare, copiii găsesc mereu o soluţie. Aceștia nu-şi pot da seama de consecinţele acţiunilor lor online, ceea ce îi poate pune în situaţii compromiţătoare.

mamaplus

Ai o discuţie cu copilul tău cât mai devreme

Specialiştii suntde părere că chiar dacă unii copii nu stau pe social media, mulţi sunt online de la o vârstă fragedă şi folosesc diferite site-uri web. Şi mai spun că cei mici nu sunt informaţi despre Instagram şi despre alte aplicaţii social media de la părinţii lor. Ei învaţă de la prieteni, colegi, fraţi mai mari şi alte persoane, aşa că este important ca părinţii să aibă un rol activ în încurajarea conversaţiilor.

Fă un plan

Specialiştii recomandă o discuţie sănătoase prin care să se instituie, totuşi, o auto-reglementare eficientă şi siguranţa generală - ca un ghid pentru încadrarea discuţiei.

Prioritizează confidenţialitatea

Mulţi oameni nu ştiu întotdeauna că dacă activezi contul în modul privat, înseamnă că numai utilizatorii care au aprobat pot vizualiza, comenta şi aprecia conţinutul tău. Puteţi începe astfel, pentru că acest lucru poate împiedica informaţiile personale ale copilului să ajungă în mâinile greşite.

Aplicarea unei bune etichete

Primirea comentariilor răutăcioase pe conturile de social media poate afecta respectul de sine al copilului - şi le poate aduce celor mici o varietate de probleme. Discută cu copilul despre eticheta socială adecvată şi utilizează instrumentele prezentate în ghidul de resurse al Instagram. De exemplu, aplicaţia îţi permite să filtrezi cuvintele vulgare sau nepotrivite din comentariile tale.

Setează limitele de timp

Lucraţi împreună pentru a determina o cantitate adecvată de timp pe care ar trebui să o petreacă pe aplicaţii în fiecare zi, indiferent dacă este vorba de 15 minute sau o oră.

Pune în practică şi tu

Pentru un copil nu va fi niciodată sufieicent să îi spui ce anume să facă, dacă tu la rândul tău nu urmezi aceste practici. Ai grijă ca tot ceea ce spui să fie urmat chiar şi de propria ta persoană, pentru a seta un exemplu corect!