Cum alegi premergătorul potrivit pentru bebelușul tău

Cum alegi premergătorul potrivit pentru bebelușul tău

Premergătorul este un dispozitiv menit să-i ajute pe micuți să facă primii pași siguri și este destinat copiilor peste 6-8 luni (vârsta la care pot să stea deja în șezut fără să fie susținuți). Premergătorul este un accesoriu care poate să pară „opțional”, deoarece copiii inevitabil vor învăța să meargă, nu? Cu toate acestea, premergătorul a salvat multe mame de la stări de disperare și supraoboseală, oferindu-le câteva minute de liniște, în care copilul este ocupat să cunoască de unul singur lumea înconjurătoare.

Nu uita că anume premergătorul este accesoriul care îl va ajuta pe cel mic să-și controleze mai eficient mișcările, chiar înainte de a face primii pași, oferindu-i siguranța și confortul de care are nevoie. Atunci când va fi pregătit să se zbenguie liber, vei înțelege cât de utilă a fost alegerea ta, pentru că micuțul se va ține mult mai sigur pe propriile piciorușe.

Cum alegi premergătorul potrivit bebelușului tău?

Dacă intenționezi să achiziționezi un premergător, iată câteva sfaturi și criterii pentru a face alegerea corectă:

Un aspect foarte important îl reprezintă jucăriile incluse. Premergătorul este un accesoriu care are și scopul de a cultiva și încuraja dorința copiilor de a descoperi lumea. Un premergător îi oferă micuțului șansa de a cerceta și a descoperi, de unul singur, toate surprizele mediului ce îl înconjoară. Această activitate va fi mult mai distractivă alături de o gamă variată de jucării, într-un scaun confortabil și reglabil, după înălțimea și necesitățile celui mic. Mai mult decât atât, acesta îți oferă atât ție, cât și celui mic, siguranță și calitate la standarde europene.

Dacă vrei să pui accent pe o dezvoltare multilaterală, ar trebui să analizezi premergătoarele marca Baby Einstein sau Bright Starts. Fiecare jucărie integrată în premergătoarele acestor mărci este o combinație unică de obiecte, legate de muzică, artă, limbaj, forme, numere și natură. Activitățile sunt versatile și dezvoltă mult mai mult decât motorica viitorului geniu.

Un premergător multifuncțional reprezintă un avantaj enorm. Pe lângă rolul de a sprijini și ajuta copilul să se deplaseze de unul singur, acesta mai are în componență și jucării care îi dezvoltă funcțiile cognitive și motorice.

Dacă vei alege un produs multifuncțional, cum ar fi premergătorul 3 în 1 BabyGo, vei obține o combinație dintre:

● funcția de balansare (utilă când micuțul nu se poate sprijini în totalitate pe picioare);
● premergător propriu-zis (cu un sistem anti-accidente extrem de util în perioada de utilizare);
● antepremergător (moment în care scaunul poate fi detașat, iar micuțul deja învață să meargă).

Premergătorul trebuie să corespundă standardelor recunoscute de către medicii ortopezi pediatri

Premergătorul calitativ trebuie să fie un accesoriu aprobat și recomandat de către medicii ortopezi pediatri. Poți achiziționa un asemenea premergător doar într-un magazin pentru copii - anume unul specializat. Nu uita că nu poți să-ți permiți să faci economii, alegând cel mai ieftin premergător, când este vorba de un obiect ce influențează dezvoltarea copilului tău.

Un premergător bun oferă copilului posibilitatea de a se deplasa și a fi activ, fără niciun risc pentru sănătatea articulațiilor. Pe lângă stabilitate, siguranță și calitate, acesta oferă celui mic și momente distractive, care îl vor ține ocupat o perioadă lungă de timp. Altfel spus, jucăriile interactive și interesante stimulează simțurile micuțului.

Este foarte important să alegi un premergător de cea mai bună calitate, dacă îți dorești ca bebelușul tău să îl folosească în deplină siguranță.