De ce părinții ar trebui să respecte reguli din propria lor copilărie?

De ce părinții ar trebui să respecte reguli din propria lor copilărie?

Regulile și limitele, menite să disciplineze copilul și să-l ajute să se descurce în societate ori să deprindă obiceiuri sănătoase de viată sunt aplicate de părinți în procesul de disciplinare și creștere al copilului. Dar părinții uită să le respecte chiar ei înșiși, care sunt un model de urmat pentru copil.

Care ar fi regulile copilăriei care pot face viața părinților mai frumoasă, relaxată și sănătoasă, dacă sunt respectate și la maturitate?

Fiți ordonat și organizat!

Învaţăți să vă organizați corespunzător agenda, astfel încât să nu vă treziți ca viața dvs e un haos și că nu reușiți să rezolvați nimic din ce vă propuneți, acumulând cantități uriașe de stres în organism.

Mergeți la culcare devreme!

O astfel de regula ar trebui introdusă și în programul părinților, în condițiile în care dormiți din ce în ce mai puține ore pe noapte și vă simțiți slăbiți și obosiți tot timpul.

Limitați-vă timpul petrecut la calculator și televizor!

Programul copilului dvs respectă o regula strictă: nu mai mult de 30 minute pe zi petrecute la calculator sau televizor. Regula are rolul de a preveni riscul dependenței de aceste dispozitive moderne.

Faceți pauze scurte și dese!

Încercați să vă faceți copilul să se bucure de o felicitare realizată manual sau de floricelele frumoase de pe câmp, dar dvs v-ați bucura mai degrabă la un dar care constă într-un parfum scump sau o vacanță în insule exotice? Redescoperiți bucuria din lucrurile mărunte alături de copilul dvs!
 

 Asigurați-vă că aveți suficiente pauze de relaxare în programul dvs!

Reorganizați-vă agenda și, cu toate "sacrificiile", întroduceți câteva pauze "sănătoase" în program. Aceste momente de respiro ajută la combaterea stresului și la energizarea organismului. În plus, pauzele binemeritate vă te ajuta să fiți mai productivi în tot ce faceți.