La nici 10 ani, multe fete sunt deja adolescente. În acest context, medicii dau vina tot mai des pe alimentația nesănătoasă. Endocrinologii pun formele neobișnuite ale dereglării hormonale pe modul intensiv în care sunt crescute pasările pe care le mâncam.

mamaplus

Consumul de carne pare să grăbească maturizarea copiilor. Astăzi, un pui ajunge la greutatea de tăiere în 35 de zile, spre deosebire de puiul crescut în anii 80′ care ajungea la aceeași greutate în 56 de zile.

Fermierii folosesc în creșterea puilor și a curcanilor furaje care conțin aditivi. Mai mult decât atât, pentru a stimula creșterea intensivă a animalelor, fermierii lasă becurile aprinse non-stop. În acest fel pasărilor le este indusă ideea că este zi și că trebuie să se hrănească. Toate aceste acțiuni sunt legale, însă folosirea lor este recomandată doar pentru evitarea epidemiilor și cu măsură. Carnea provenită de la animalele crescute într-un ritm intensiv este foarte periculoasă, mai ales în perioada adolescenței.

Pubertatea preoce pare să mai fie legată de creşterea riscului de diabet, hipertensiune și boli cardiovasculare. Dacă un părinte suspectează apariţia pubertăţii la copil, trebuie să ajungă cu el la medic pentru un diagnostic corect. Uneori, semnele iniţiale pot fi înşelătoare.

Sursa