O mamă explică: „De ce îmi culc copiii la ora 19:30”

O mamă explică: „De ce îmi culc copiii la ora 19:30”

Ora de culcare (fixă, flexibilă sau chiar inexistentă în cazul unora) e un subiect pe care părinții îl abordează mereu diferit unii de ceilalți. Iată o mamă care explică alegerea ei de a-și culca copiii la 7:30 seara, inclusiv în timpul verii, ora la care soarele încă mai are 1-2 ore de stat pe cer. Într-un articol semnat de Jennifer Craven, femeia explică de ce este o alegere excelentă pentru familia ei ca cei mici să meargă foarte devreme la culcare.

„La începutul vieții fiicelor noastre, m-am străduit enorm să le fac să respecte un program anume, inclusiv o oră de culcare fixă. Familia noastră merge pe principiul „mers la somn devreme, sculat devreme”.”, mărturisește femeia.

Fiind vorba de un copil mic și un bebelus, ele nu înțeleg ideea de ora de culcare. Ele nu știu că, atunci când se culcă ele, afară copiii încă se mai joacă, iar la TV de-abia de atunci încep emisiunile bune.

Ce răspund eu la toate acestea? Ce nu știu nu le poate răni. Lumea e mai bună atunci când copiii sunt fericiți, iar copiii mei sunt fericiți atunci când își fac bine somnul.

Iar când ei sunt fericiți, la fel sunt și eu. Înțelegeți unde merg cu ideea?

În casa mea, somnul este egal cu buna dispoziție. Așa că aș da oricând viața socială pentru niște copii complet odihniți.”, afirmă mama.

Alți părinți rămân șocați când aud despre ora de culcare.

Femeia explică și faptul că deseori se întâmplă ca alți părinți să rămână surprinși de alegerea ei. La fel însă ea rămâne șocată ori de câte ori aude de copii mici care nu au oră de culcare sau care stau până la ore târzii, 9, 10 seara sau mai târziu.

„În realitate, chiar îmi place faptul că îmi pot culca copiii atât de devreme. În timpul cuprins între ora lor de culcare și a noastră, există un moment în care eu și soțul putem să ne reconectăm, să vorbim despre ziua noastră fără fetița mare atârnată de picioarele noastre și bebelușa care are nevoie mai mereu de atenție.”, adaugă femeia.

Sursa