20 de nume de copii care înseamnă „miracol”

20 de nume de copii care înseamnă „miracol”

Fiecare părinte dorește să știe absolut totul despre copilul său, chiar și trăsăturile de caracter din spatele numelui pe care i l-a dat, atunci când s-a născut. Vezi o listă cu nume de fete și băieți, care semnifică „miracol”.

Nume de fete ce înseamnă „miracol”:

Alazne - un nume de fetiță, utilizat în mai multe culturi, având o rezonanță exotică. De fapt, originea sa este bască. Numele Alazne a fost unul dintre cele mai populare nume utilizate în secolul trecut, unii experți incluzându-l chiar în topul celor 20 dintre cele mai frecvente nume.

Amari - un nume care a fost catalogat drept un nume de băieți, dar treptat a devenit tot mai folosit ca nume de fetițe, în condițiile în care se termină într-o vocală și are o rezonanță caldă. Acest nume este de origine americană și se traduce prin „miracol de la Dumnezeu”.

Karishma - un nume deosebit de fetițe, care este popular mai ales în India. Și acest nume se traduce exact prin „miracol”.

Milagros - atunci când auziți acest nume probabil vă duceți automat cu gândul la universul hispanic. Așa și este, întrucât „milagros” înseamnă, în limba spaniolă, „miracole”. „Milagros” este un nume foarte popular în comunitățile hispanice din întreaga lume.

Mireya - și acest nume este foarte folosit în universul hispanic. Traducerea sa ar fi tot „miracol”. Un nume ca acesta are avantajul că, și dacă alegem să ne alintăm fetița cu varianta prescurtată „Mira”, tot la ideea de „miracol” vom face aluzie.

Mirielle - este un nume de fetițe îndrăgit în Franța, întrucât se traduce prin „miraculos”. Un asemenea nume este binevenit pentru o fetiță, având în vedere că ea este o prezență miraculoasă în viața părinților.

Agnes - un nume de origine scandinavă, care are semnificația, în limba ebraică, de „miracol”. Numele acesta nu este prea cunoscut, dar a fost folosit, de-a lungul timpului, pentru personaje din literatură sau film.

Nasya - cine își dorește pentru fetița sa un nume mai rar întâlnit, poate apela la „Nasya”. Numele are origine ebraică și înseamnă chiar „miracol”.

Pelia - nici acest nume nu este prea cunoscut, dar trebuie să știm că are origini ebraice (înseamnă „miracol de la Dumnezeu”) și că s-a răspândit, de-a lungul timpului și pe continentul european.

Sachi - pentru iubitorii universului nipon, un nume de fetiță precum „Sachi” este mai mult decât nimerit. Cu atât mai mult cu cât înseamnă „miracol”, el va deveni rapid îndrăgit și o va face mai specială pe micuța voastră.

Nume de băieți ce înseamnă „miracol”:

Aaron - originea acestui nume este britanică și se referă la „miraculos”. Numele este considerat de către specialiști ca fiind unul dintre cele mai populare nume de băieți din toate timpurile.

Aarush - numele este unul dintre cele mai populare în India și nu înseamnă exact „miracol”, dar ne trimite cu ideea la acesta, în condițiile în care se referă la „prima rază de soare ce se ivește în zori”.

Eijaz - nume de băieți de origine arabă și înseamnă chiar „miracol”.

Hamied - iată un alt nume de origine arabă, care, pe lângă „miracol”, înseamnă „cel ce este lăudat”.

Harika - dacă vreți să-i dați băiețelului vostru un nume exotic și fascinant totodată, care să facă referire la ideea de „miracol”, puteți să alegeți și acest nume de origine turcă.

Loreto - atunci când auzim prima dată acest nume nu putem să nu ne gândim la universul latin. Într-adevăr, numele „Loreto” are origini italiene și face trimitere la miracolul despre care se presupune în secolul al XIII-lea în orașul cu același nume: aici ar fi ajuns casa Fecioarei Maria din Nazaret.

Matthew - acesta este văzut ca unul dintre cele mai populare nume de băieți din cultura britanică și cea americană. Semnificația sa se leagă direct de ideea de miracol, întrucât înseamnă „dar de la Dumnezeu”. Cu alte cuvinte, poate fi un nume mai mult decât potrivit pentru copilul vostru, care este un adevărat miracol pentru voi.

Milagro - cine aude acest nume ar trebui să aibă imediat în minte cultura hispanică. Într-adevăr, numele „Milagro” se traduce prin „miracol”.

Mirakel - dacă vreți să-i dați băiețelului un nume cu totul special, care să fie nobil și puternic totodată, optați pentru „Mirakel”. Este un nume de origine norvegiană, care înseamnă „miracol”.

Nissan - și acest nume de băiat se referă la „miracol”, având origine ebraică. De asemenea, în cultura ebraică, „Nissan” este numele primei luni din calendarul evreiesc.

Sursa