Cum faci baloane de săpun imense?

Cum faci baloane de săpun imense?

Niciun copil nu rămâne indiferent atunci când vede baloanele de săpun. Iar dacă este vorba despre baloane de săpun imense!. Apropo, experimentele cu baloanele – este o modalitate perfectă de a distra copiii la picnic sau la vilă. Și maturii se vor distra de minune alături de copii. Noi vă spunem cum să faceți baloane imense de săpun și vă dăm rețeta magică (rețeta este calculată pentru 3,5 litri de soluție).

Cum faci baloane de săpun imense?

  • pahare de detergent de vase
  • pahar de amidon de porumb
  • 1 pachet de gelatină
  • apă

Toate componentele se amestecă, apa se adaugă până la volumul de 3,5 litri. Faceți acest lucru lent, pentru a nu se forma multă spumă. Lăsăm amestecul pentru 24 de ore.

Pentru a face baloane imense de săpun în jurul copilului veți avea nevoie de 10 litri de soluție de săpun. Turnați amestecul într-o cadă mare sau bazinul pentru copii, pe centru puneți un cerc hula-hoop și puneți acolo copilul (atenție! este foarte lunecos), ridicăm lent cercul hula-hoop și copilul rămâne în balonul de săpun.

Iată încă o modalitate de preparare a baloanelor de săpun:

  • 200 gr. de detergent pentru vase
  • 600 ml de apă
  • 100 ml glicerină (se vinde în farmacii). Glicerina face baloanele mai rezistente
  • Puteți adăuga puțin zahăr

Cum faci baloane de săpun imense?

Idei interesante cu baloanele de săpun:

* Un balon în alt balon. Pentru aceasta aveți nevoie de o pâlnie și un pai pentru băuturi. Suflăm primul balon prin pâlnie, până când nu s-a dezlipit, împingem tubul până la centrul primului balon și suflăm.

* Baloane de săpun pe ger. Este minunat să faci baloane de săpun la o temperatură de -5-7 grade, când balonul îngheață dacă îl pui atent pe zăpadă. Este un tablou cu adevărat frumos – balonul se acoperă cu ornamente și se reflectă în toate culorile curcubeului.

* Baloane de săpun la lumânare. Există lumânări plutitoare, iar dacă acestea sunt puse în cada cu apă, se aprind, se stinge lumina și se fac buline de săpun – se primește o imagine sclipitoare.  

Așa dar experimentați și distrați-vă copii la maxim.