Metode de despărțire fără suferință, potrivit experților

Metode de despărțire fără suferință, potrivit experților

O despărțire e dureroasă, chiar dacă tu ești cea care o inițiază. Cert este că dacă doar unul dintre parteneri vrea să salveze relația, trebuie să respecte anumite reguli, potrivit experților.

Despărțirile nu sunt ușoare pentru niciuna dintre părțile implicate într-o relatie. Experții ne dau câteva sfaturi în aceasta privință:

Spune adevarul – dar nu fi crudă

Dacă închei o relație, îi datorezi celeilalte persoane niște explicații. Majoritatea celor care suferă în urma unei despărțiri, o fac pentru că nu înțeleg care au fost motivele. Este de preferat ca motivul tău să nu-l surprindă pe partener; se presupune că ați mai discutat despre aceasta problemă și ați încercat măcar să o rezolvați. Asta nu înseamnă că trebuie să-i scoți în evidență toate defectele sau să preiei toată vina asupra ta, fără să oferi argumente concrete și pertinente. Alege-ți cu grijă cuvintele.

Stabilește o întâlnire față în față

Specialiștii spun că despărțirile față în față sunt cele mai mature pentru cuplurile care au fost o bună perioadă de timp împreună, fiind de preferat un loc intim pentru a discuta în liniște. Cea mai bună variantă este în casa lui, astfel încât sî poți pleca dacă situația devine tensionată. Cu toate acestea, există câteva excepții de la regula fața-în-față, iar cea mai importantă se referă la siguranță.

Fii sigură pe ceea ce vrei

Cel mai greșit lucru pe care unii oameni îl fac, este să flirteze cu alte persoane, înainte ca relația să se fi terminat în mod oficial. Să înșeli o persoană loială, care ți-a fost alături chiar și în momentele mai puțin plăcute, este cel mai dureros lucru.

Lasă-l pe ei să decidă dacă te va mai cauta sau nu

Poate părea în regulă să-i mai dai câte un mesaj fostului iubit sau să păstrați o relație de prietenie după ce v-ați despărțit, dar trebuie să reziști impulsului.

Experții spun că persoana care a fost părăsită ar trebui să decidă când sau dacă va vrea să redeschidă contactul, iar ideal ar fi ca acest lucru să se întample după ce amândoi ați trecut mai departe.