Psiholog american: ”Mămici, plecați în vacanță fără copii, măcar o dată pe an!”

Psiholog american: ”Mămici, plecați în vacanță fără copii, măcar o dată pe an!”

Mamele au nevoie de pauze – toată lumea știe acest lucru, iar psihologii se pare că sunt de acord cu asta și le recomandă mămicilor să plece în vacanță fără copii, cel puțin o dată pe an, pentru sănătatea lor mintală.

Fără copii în vacanță – relaxare sau egoism?
Faptul că o mamă pleacă în vacanță fără copii ar putea fi privit ciudat de unele persoane, iar altele ar putea s-o acuze pe femeia respectivă de egoism. Specialiștii ne spun însă că nu e cazul să ne gândim la asta. „Pentru copii e foarte important echilibrul în familie, iar echilibrul în familie nu poate fi obținut dacă mama e pur și simplu epuizată”, declară Dr. Nava Silton, profesor de psihologie la Universitatea Marymount din Manhattan.

Cu alte cuvinte, să fii mamă nu înseamnă să te sacrifici total, așa cum noi am tot auzit, încă din copilărie. Mamele sunt oricum cele care sunt cel mai mult implicate în viețile copiilor, mamele au job-uri, mamele sunt cele care mențin ordinea și curățenia în casă – au o mulțime de responsabilități. Drept urmare, de ce nu ar avea și dreptul la o vacanță fără copii? La o vacanță în care să uite de griji și de toate aceste responsabilități.

Conform recomandărilor specialiștilor, mamele ar trebui să plece în vacanță cel puțin o dată pe an fără copii, iar ideal ar fi ca ele să fie însoțite de partenerul de cuplu. Însă dacă acest lucru nu e posibil, din diverse motive, mamele pot pleca și cu alți prieteni în vacanță ori chiar singure. 

Sursa