Bandajul după naştere, necesar sau nu?

Aproape toate femeile în timpul sarcinii, se gândesc cum vor arăta după naștere. Pe multe dintre femei această întrebare le chinue pe toată perioada sarcini, astfel ele, se limitează în consumul de alimente și cât mai muilt posibil fac activități fizice. După naștere apar însă alte griji, şi atunci când vine timpul pentru a face ceva pentru figura noastră uităm de ceea ce ne-am propus înainte. Trebuie să ştiţi însă ca măsurile luate în această privinţă încă din îprimele zile vă vor ajuta să scăpați de burtă, și nu vor lăsa nici urme de vergeturi. Astfel bandajul este singura speranță de a vă recupera figura suplă.

Bandajul după naștere, necesar sau nu?

Nu toți specialiştii sunt de acord cu această idee. În rândul medicilor sunt idei împărțite referitor la eficiența și oportunitatea de a purta un bandaj. Unii recomandă sau prescrie purtarea unui bandaj, alții cred că este dăunător, iar unii nu văd nici un sens în procurarea şi utilizarea lui.

Cu privire la purtarea bandajului după naștere, trebuie să ştiţi că există limite și contraindicații:

  • boli alergice și de piele;
  • boli ale tractului gastro-intestinal;
  • boli de rinichi
  • suturi dupa cezariana.

În cazurile indicate mai sus, ar trebui să se consulte un medic ginecolog referitor la  purtarea unui bandaj. Dar dacă nu vă este contraindicat, atunci ați putea măcar încerca. Trebuie de menționat că chiar și în rândul mamelor sunt ideii împătțite cu privire la purtarea bandajului. Multe femei afirmă că după naștere purtarea bandajului aduce disconfort și durere. Dar trebuie să știți că beneficiul unui bandaj vine atunci cînd este ales și purtat corect. Multe femei au scăpat de burtă în câteva zile numai datorită bandajului post-natal. 

Bandajul după naştere, necesar sau nu?

Cum alegeţi corect un bandaj?

În primul rând dacă după naștere ați hotărât să purtați un bandaj trebuie să alegeți modelul. Acesta poate fi fustă,  bermude, pantaloni scurti, centură - există o diferență între ele, deși funcția principală este de a strânge burta şi să întărească mușchii abdominali. Chiloții sunt utili după cezariană, deoarece aceştia fixează cusăturile, iar după o naștere naturală sunt recomandate benzile elastice foarte convenabile și ușor de utilizat. 

În ceea ce privește dimensiunile acestea corespund cu dimensiunile lenjeriei de corp. Și dacă o femeie în timpul sarcinii a adăugat câțiva centimetri peste norma pe care o avea, atunci ea trebuie să ia bandajul cu o marime mai mare. Atunci când cumpărați, nu ezitați să măsurați toate modelele. Cereți consultantului din magazin să vă spună cum trebuie corect să îmbrăcați bandajul. După cezariană chiloții trebuie îmbrăcați de pe poziție culcată, iar centura o puteți pune și din picioare. Benzile elastice  vă permit să găsiți mărimea ideală pentru figura dumneavoastă!

Acordați o atenție deosebită materialului din care este făcut bandajul. Este foarte important în timpul verii, dar și în timpul vremii reci, ca asesta să "respire", deoarece pielea are nevoie de asta. Astăzi există atât de multe magazine în care se vînd modele scumpe, dar nu toate dintre ele își îndeplinesc funcția "corect" – atrageţi atenția la asta în primul rând.

Cel mai bine este ca medicul dumneavoastră să vă recomande un anumit model de bandaj. Chiar și chiloții pot fi interziși după cezariană. Intrebați-l pe el cit timp și cum trebuie să purtați bandaj.Cum e corect să-l îmbrăcați imediat după naștere și să-l folosiți în decurs de 2 luni.